Utflukter i Hellas

En utflukt er en perfekt anledning til å oppleve noe annerledes. Sol deg på en avsidesliggende strand, gå deg vill bland i trange smug og ukjente gater eller kom deg opp på et SUP-brett. Med utflukter skaper du ferieminner for livet og du får litt ekstra spenning på strandferien. På nesten alle Apollos reisemål i Hellas tilbyr vi utflukter – utfordre deg selv ved å teste noe nytt, eller len deg tilbake og bare heng på. Her kan du lese mer om noen av våre mest populære utflukter på de ulike reisemålene.

Bestill reise til Hellas >>

Reisetips til Hellas

Utflukter Rhodos

Utflukter fra Rhodos

Lindos

Lindos er en av Rhodos mest populære severdigheter og vi tilbyr flere utflukter dit. På høyden over byen troner tempelet Akropolis og i skråningen ned mot havet ligger de hvite husene vakkert plassert. Vil du kombinere Lindos med et bad i havet kan du bestille en båtutflukt som har et badestopp på veien tilbake. Vil du utforske mer av området er det også en utflukt til fots langs Vlicha, med en fantastisk utsikt over Navaronebukta.

Akropolis

Besøk populære Lindos på reisen til Rhodos

Ut å bade!

Lyst til å bade og oppleve ting samtidig? Det er flere utflukter som både tar deg med til vakre kritthvite strender og ned under overflaten. Bli med til noen av Rhodos fineste strender som Tsambikastranden og Anthony Quinn Bay, eller bestill en dykke- eller snorklingutflukt og opplev Rhodos undervannsverden. Tsambikastranden kan kombineres med en tur til den vakre Sommerfugldalen som på sensommeren fylles av tusenvis av sommerfugler.

Stranden Tsambika

Stranden Tsambika på Rhodos

Se Rhodos høydepunkter

Rhodos høydepunkter heter utflukten som alle historieelskere bør bli med på. På denne får du se noen av Rhodos mest interessante severdigheter. Om dagen besøker du blant annet klosteret Filerimos, den antikke staden Kamiros og smaker på lokale delikatesser i byen Embona. Det finns er også mulig å gå langs veien som kallas Golgata, som ender ved et massivt kors og en imponerende utsikt.

Klosteret Filerimos

Vakre hvelvganger i klosteret Filerimos på Rhodos

Utflukter for aktivitet

Lyst til å bestige Rhodos nest høyeste fjell? Bli med på en tur opp på Akramitsisfjellet og nyt den makeløse utsikten over Apolakiasbukta. Dette er en utflukt der du på terrengsykkel sykler gjennom Rhodos by og opp til utsiktsplassen Monte Smith. Alt behøver dog ikke foregå på land, bli med på et tre timers langt SUP-eventyr eller nyt en harmonisk morgenpadling mens solen står opp over Middelhavet. Her utfordrer vi oss selv med litt nybegynner SUP-yoga, besøker en sjøgrotte og kommer oss tilbake sånn i passe tid til frokost.

SUP-padling

Bli med til Symi eller Tyrkia

Bare noen få timer fra Rhodos ligger en av de fineste øyene i øygruppen Dodekanesene. Symi er kjent for sine pastellfargede hus som ligger i fjellsiden ved havna. Gå langs havna og nyt atmosfæren på denne unike øya, med mengder av fine badeviker som du kommer til med taxibåt. Du får også tid på egen hånd til å titte i de små butikkene og teste Symi-reker som serveres i alle restaurantene på øya.

Fra Rhodos kan du også ta turen til Tyrkia og Østens perle Marmaris! Denne dagen besøker vi basaren og legger turen innom en gullbutikk og en lærforretning etterpå får du mulighet til å gå rundt og kikke på egen hånd.

Marmaris i Tyrkia

Marmaris i Tyrkia

Bestill utflukt fra Rhodos

Utflukter fra Kreta

Utflukter fra Kreta

 

Kreta er Hellas største øy og det viser seg også i vårt tilbud av utflukter. Oppdag øya på den beste måten med alt fra badebåter, fotturer, gastronomiske opplevelser, kultur og kritthvite strender. Utfluktene tar deg med til steder og byer, både kjente og mindre kjente som byr på en genuin kretisk opplevelse.

Elafonissi

En av våre mest populære utflukter på Kreta er Elafonissi Beach - et must på reisen! Dette er en av Kretas absolutt vakreste strender og kalles for ”Den rosa stranden”, på grunn av det rosa skimmeret av finmalte sneglehus i strandkanten.

 

Stranden Elafonissi

Den magisk vakre stranden Elafonissi

Chrissi Island

En annen populær utflukt for sol og bad er til Chrissi Island. Chrissi, som betyr gull på gresk, er en av mange ubebodde øyene utenfor Kretas kyst. Navnet har den fått fra den gylne sanden som øya er dekket av og som fører tankene til Karibien.

Øya Chrissi Island

Ta en avstikker til den herlige øya Chrissi Island

Knossos

Er du kultur- og historieinteressert er Knossos utflukten noe for deg. Palasset Knossos, utenfor Heraklion, var plassen der Europas første hovedsete for høgkultur oppstod. Opplev det imponerende palasset mens vår guide forteller om den berømte tronsalen og noen av teoriene om hvorfor de myteomspunne minoenes kultur så plutselig forsvant ca. 1450 f. Kr.

Knossos

Gå ikke glipp av det historiske Knossos under din opphold på Kreta

Samariaravinen

For den som liker å vandre er Kretas fjellandskap perfekt. Samariaravinen er Kretas mest populære og kjente ravine, og med sine 18 kilometer også Europas lengste. Turen starter ca. 1 250 meter over havet og slutter ved strendene nede ved Det libyske hav på Kretas sørkyst. Med litt flaks får vi se den utrydningstruede Kri kri-geita underveis. Vi byr også på en vandring gjennom den minst like populære Imbrosravinen, som ble benyttet som evakueringsrute for de tusener av briter som var på vei til Egypt under andre verdenskrig. Synes du Samariaravinen virker for utfordrende er "lillesøsteren" Imbros en minst like fin tur, men noe lettere med sine 7 kilometer.

Samariaravinen

Samariaravinen på Kreta

Bestill utflukter fra Kreta

Utflukter fra Kos

Utflukter fra Kos

Kos - øya for sol og bad

Kos er det flere båtutflukter som tar deg med til vakre steder du kan sole deg, bade og oppdage noe nytt. Bli med på herlige båtturer, der vi blant annet stopper ved de tre øyene Kalymnos, Plati og Pserimos. Du kan sitte oppe på soldekket, ta noe godt å drikke og bare nyte det glitrende havet.

Bilde av øya Kos

Vulkanen på Nissyros

Øya Nissyros er et must når du er i dette området! Den er kjent for sin aktive vulkan. Her er naturen utrolig vakker og det du kan til og med kjenne duften av svovel! Vi går ned i vulkanens enorme krater og du har også mulighet til på egen hånd å besøke klosteret Panagia Spiliani, som skal være ett av de vakreste klostrene på de greske øyene.

Bilde av Vulkanøya Nissyros

Vulkanøya Nissyros

Bodrum i Tyrkia

Fra Kos har du også mulighet til å besøke Tyrkia, det er bare å ta båt over til havnebyen Bodrum. Her er det flust med butikker, boder, selgere og markeder som tilbyr varer til veldig gode priser.

Bilde av Bodrum i Tyrkia

Bodrum i Tyrkia

Paradise Beach

Vil du heller ligge rett ut på en strand skal du bli med på utflukten til Paradise Beach, en av Kos beste strender. Når du først er her bør du få med deg flere strender med en badebåt som krysser mellom fantastiske strender og pittoreske byer, med herlige bad rett fra båten!

Paradise Beach på Kos

Paradise Beach på Kos

Bestill utflukter fra Kos

Utflukter fra Kykladene

Utflukter fra Kykladene

Fra Kykladene kan du ta utflukter fra Naxos, Paros, Santorini og Ios. Siden Kykladene består av flere vakre øyer med krystallklart vann foregår de fleste utfluktene med båt for å oppdage andre bildeskjønne steder i området. Fra Naxos kan du blant annet dra til Paros, Amorgos og Mykonos, men også flere andre små øyer.

Oppdag Santorini

Santorini har et stort utvalg av populære utflukter. En av de mest populære er utflukten Santorinis perler. Da besøker vi blant annet øyas tidligere hovedstad Pyrgos og Santorinis høyeste punkt Profitis Ilias og får en fin oversikt og utsikt over hele øya – som strekker seg fra fyret i sør til byen Oia i nord.

Bilde av Santorini

Se vakre Santorini med utflukten "Santorinis perler"

Nea Kamini

En annen tur tar deg med til Santorinis klipper og kraterområde, der man kan se resultatet naturkreftenes herjinger og du kan lese om i historiebøker verden over! Her utforsker vi Nea Kameni, den yngste vulkanøya i området, med sitt fascinerende månelandskap. Her kan du kjenne varmen fra lavasteinene, lukten av svovel og se dampen fra de små hullene i jorden. Vi avslutter med en herlig panoramautsikt over vulkansjøen på øyas høyeste punkt.

Bilde av Nea Kamini

Vulkanøya Nea Kamini

Santorini fra oven

Vil du gjøre noe skikkelig spesielt på Santorini kan vi anbefale en helikoptertur over øya, eller hva sies om en katamarantur der vi seiler forbi Red Beach, White Beach, Black Mountain og fyrene. Selvsagt blir det muligheter for bad i det krystallklare vannet. Vi fortsetter med å seile inn i kratersjøen og bader i de varme kildene mellom vulkanøyene Nea Kameni og Palea Kameni.

Bilde av helikopter over Santorini

Opplev Santorini fra oven på en helikoptertur

Bestill utflukter fra Santorini

Badebåt langs Naxos kyst

En av våre mest populære utflukter fra Naxos er båtturen som tar deg med til noen av Naxos vakreste strender. Her kjører vi med en fin trebåt og vi tar flere badestopp underveis. Under den krystallklare overflaten venter en fantastisk undervannsverden, så glem ikke snorkelen!

Bilde av skip på Naxos

Naxos rundt

Vil du se mer av Naxos skal du bli med på utflukten "Naxos rundt". Denne fullspekkede dagen besøker vi blant annet fruktbarhetsgudinnen Demeters antikke tempel, byen Apiranthos som er dekket av marmor og Kitronbryggeriet i Chalki, der den typiske naxiske likøren lages.

Bilde fra utflukten Naxos rundt

Eventyrlige Amorgos

Under oppholdet på Naxos bør du få med deg en tur til den eventyrlige øya Amorgos. Her venter Hellas kanskje blåeste vann og magiske fjellandskap, olivenlunder og badeviker. Et must på turen er å legge turen innom klosteret Hozoviotissa, som har klamret seg fast i fjellveggen 300 meter over havet siden det ble bygd på 1000-tallet.

Bilde av klosteret Hozoviotissa på Amorgos

Klosteret Hozoviotissa på Amorgos

Bestill utflukter fra Naxos

Besøk Paros naboøyer

Fra Paros kommer du raskt og enkelt over til en av naboøyene Mykonos, Delos, Iraklia og Koufonissi. På den trendy øya Mykonos velger du selv om du vil vandre rundt i gamlebyens snirklete gater og smug, eller tilbringe dagen på en lekker strand med en kokosdrink i hånden. På de to noe mindre kjente øyene Iraklia og Koufonissi går det greske hverdagslivet sin vante gang. Det er fint å bare gå her å trekke inn duften og atmosfæren, sette seg ned med en kaffe eller en iskrem hvis det da ikke blir en full middag på en taverna.

Bilde av Mykonos

Bestill utflukter fra Paros

Vannsport på Ios

Ios er et ypperlig sted for vannsport! Bli med på en fartsfylt tur med speedboat hvor vi stopper for å snorkle. Se de unike undervannsgrottene, skipsvrak og unnagjemte strender. Du kan også bli med på en kajakktur der vi padler til en vakker vik ved den vesle, godt skjulte stranden Kolitsani. På utflukten stopper vi slik at du får mulighet til å å bade, snorkle eller dykke med flasker sammen med en instruktør.

Bilde av strand på Ios

Se mer av Ios

Bli med på en heldagstur til Ios og se gamle bygninger fra bronsetiden og den sjarmerende fiskerbyen Psathi, der vi spiser lunsj på en taverna med lokalprodusert mat. Om ettermiddagen blir det også mulighet for å bade ved en idyllisk strand innen bussen kjører tilbake til Chora.

Bilde av Ios

Bestill utflukter fra Ios

Utflukter fra Korfu

Utflukter fra Korfu

Kalamas og Paleokastritsa

Rundt Korfu ligger flere herlige steder å besøke. Er det sol og bad som står på ønskelisten kan vi anbefale båtutflukten med Seabreeze til naturområdet Kalamas med sin vakre sandstrand. Få også med deg utflukten til den vakre lille byen Paleokastritsa på vestsiden av Korfu. Her er det flere fantastiske strender med gyllengul sandstrand og rullesteinstrand som ligger i grønne omgivelser. Vannet er krystallklart og perfekt for snorkling.

Bilde av Paleokastritsa på Korfu

Paleokastritsa på Korfu

Bli med til Albania

Ikke langt fra Korfu ligger det myteomspunne landet Albania. Bli med på en båttur til Saranda, der dagens høydepunkt blir besøket på den arkeologiske utgravningsplassen Butrint der vi får en guidet tur rundt området. Etterpå begir vi oss til en restaurant for en hyggelig lunsj sammen. Vil du reise til Albania på egen hånd er det også mulig.

Bilde av den arkeologiske utgravningsplassen Butrint i Albania

Den arkeologiske utgravningsplassen Butrint i Albania

Paxos og Antipaxos

Med båt kan du også komme deg til naboøyene Paxos og Antipaxos. På Paxos kommer vi til å stoppe i en koselig liten by og gå en tur i de trange gatene. Utenfor Antipaxos stopper vi og bader i det krystallklare vannet fra båten.

Bilde av Paxos

Paxos med sitt krystallklare vann

Korfu by

Legg turen innom Korfus hovedstad når du er på Korfu. Vi har en fin kveldsutflukt til Korfu by, eller Kerkyra som lokalbefolkningen selv kaller byen sin. Korfu by har vært der siden middelalderen og langs de smale gatene er det mange hyggelige, små butikker og kaféer. Midt i byen ligger esplanaden, som er en tiltalende kombinasjon av park og torg, med både kaféer, restauranter og barer. Vil du se mer av øya har vi også utflukter med jeep både langs nordsiden og sørsiden av Korfu.

Bilde av shopping på Korfu

Gå på en shopping i Korfu by!

Bestill utflukter fra Korfu

Utflukter fra Epirus

Utflukter fra Epirus-området

Epirus er navnet på området rundt Parga, Sivota, Zagoria, Vrachos, Ammoudia og Kanali. Herfra tilbys flere spennende utflukter som tar deg med ut i dette spektakulære området og viser deg mer av reisemålet!

For eventyreren

Zagoria er paradis for den som liker aktive utflukter! Her kan du variere fra enklere fotturer og juvvandring til rappellering og rafting. Du kan føle deg som en skikkelig eventyrer mens du farer frem gjennom fossen eller rappellerer ned fjellveggen!

Bilde av rafting i Zagoria

Rafting i Zagoria

Bestill utflukter fra Zagoria

Elven Styx

Ikke langt fra Parga renner elven Acheron, som også er kjent som Styx fra gresk mytologi. Bli med på en utflukt hit og opplev Epirus-området fra sin beste side. Dagen starter med en behagelig båttur på den historiske elven, etterfulgt av et besøk til byen Gliki der elven starter.

Bilde av elven Acheron

Elven Acheron

Oppdag Albania

En populær utflukt fra Parga er den som går til Albania. Bli med og opplev ett av Europas minst utforskede land. Her besøker vi feriebyen Saranda og den imponerende arkeologiske utgravningsplassen Butrint.

Bilde av den arkeologiske utgravningsplassen Butrint

Den arkeologiske utgravningsplassen Butrint

Bestill utflukter fra Parga

 

Klosterkomplekset Meteora

Fra Ammoudia, Vrachos, Kanali og Sivota kan du oppdage det mektige klosterkomplekset Meteora. Komplekset er kjent for sine høye klipper med kloster på toppen. Tidligere klatret de opp på taustiger eller ble heist opp i nett for å komme opp til toppen. I dag er det trappetrinn som gjør at det er relativt enkelt å komme seg opp.

Bilde av klosterkomplekset Meteora

Klosterkomplekset Meteora

The Blue Lagoon
Bor du i Sivota skal du passe på å bli med på en øytur rundt de små øyene Agios Nikolaus og Mavro Oros. Her er det flere vakre strender som man bare kommer til med båt, og vi drar også innom den berømte stranden Picina Beach, også kjent som The Blue Lagoon.

Bilde av The Blue Lagoon

Bestill utflukter fra Ammoudia

Bestill utflukter fra Sivota

Bestill utflukter fra; Kanali

Bestill utflukter fra Vrachos

Utflukter fra Skiathos

Utflukter fra Skiathos

Mamma Mia!

Tar du turen til den vakre øya Skiathos er utflukten "I Mamma Mias fotspor" et selvsagt valg! Vi besøker blant annet Kastanistranden, Panormos Bay og Meliastranden og seiler også forbi steder der noen av scenene fra Mamma Mia ble spilt inn. En herlig og avslappende dag!

Bilde av en båt på utflukten "I Mamma Mias fotspor"

Bli med på en utflukt i Mamma Mias fotspor!

Skiathos perler

Et annet must er den uforglemmelige båtutflukten "Skiathos perler". Denne dagen besøker vi flere vakre strender med krystallklart vann og ruinene av den gamle bysantinske hovedstaden Kastro.

Du kan også ta turen ut til øyene Skopelos og Alonissos på guidede rundturer, shopping og oppdagelsesferder. Her er det mye tid på egen hånd til å utforske disse vakre øyene!

Bilde av utflukten "Skiathos perler"

Utflukten "Skiathos perler" byr på vakre opplevelser for øyet!

Aktive utflukter på Skiathos

Er du mer av den eventyrlige typen har vi dykker- og snorklingsutflukt, eller kanskje frister en jeepsafari der du ser flere av Skiathos mer utilgjengelige steder? Her kjører vi gjennom den spektakulære naturen og besøker steder som Evangelistrias klosteret som er den historiske "fødestedet" for Hellas flagg.

Bilde av snorkling på Skiathos

Snorkling på Skiathos

Vakre kirker og kloster på Skiathos

Skiathos er ikke bare kjent for innspillingen av storfilmen Mamma Mia, men også for sine vakre kirker og kloster som ligger spredt rundt omkring på øya. Bli med på en utflukt der vi besøker Erkeenglenes kirke, Jomfru Marias kirke og klosteret Evangilistria. Klosteret er det eneste som fremdeles er aktivt på Skiathos, og har en fascinerende 200 år lang historie.

Bilde av kirke på Skiathos

Bestill utflukter fra Skiathos

Utflukter fra Samos

Utflukter fra Samos

Paradisøya Samipoula

En av de mest populære utfluktene på Samos er til paradisøya Samipoula. Her kjører vi langs kysten mot den lille øya Samiopoula der det blir et lengre badestopp. Deretter fortsetter vi videre til den fine stranden Kakoperato der besetningen tilbereder lunsj. En herlig dag til sjøs helt enkelt!

Bilde fra Samipoula

Paradiset Kassonisi

En spesiell utflukt til det nesten urørte paradiset Kassonisi - en utflukt du bare kan gjøre med Apollo. Mellom Samos og Kassonisi er vannet bare en halv meter dypt, og absolutt krystallklart. Her hopper vi i vannet rett fra båten!

Bilde fra Kassonisi

Historiske Patmos

Er du historieinteressert er utflukten til naboøya Patmos et must. Her besøker vi Apokalypsegrotten der evangelisten Johannes skrev åpenbaringen, og Johannesklosteret med en fantastisk utsikt over øya. Om ettermiddagen får du tid til å ta turen rundt i gatene i denne koselige havnebyen Skala, innen båten vender tilbake til Samos.

Bilde av øya Patmos

Øya Patmos, i nærheten av Samos

Vandring på Samos

Samos vakre natur er perfekt for vandring og med Apollo kan du bestille en utflukt til Nattergalens dal, der vi går langs gamle stier rundt den tradisjonelle fjellandsbyen Vourliotes. Vi passerer vingårder, olivenlunder og appelsinplantasjer innen vi fortsetter den fredelige turen gjennom Nattergalens dal.

Bilde fra vandring på Samos

Smaken av Samos

Bli kjent med alle de gode vinene som produseres på Samos! Bli med på en utflukt der vi besøker en familieeid vingård med frodige og ranke vinstokker på rekke og rad. Vi prøvesmaker flere av de lokale vinen innen vi drar videre til en familieeid restaurant der vi lærer mer om det tradisjonelle greske kjøkkenet.

Bestill utflukter fra Samos

Utflukter fra Karpathos

Utflukter fra Karpathos

Lefkos og Karpathos by

På den vakre lille øya Karpathos kan du blant annet oppleve den sjarmerende fiskerlandsbyen Lefkos, og nyte en dag med avkobling og god mat. Besøk også Karpathos by, Pigadia, der blir det tid til både shopping og en god middag i en av byens koselige restauranter i havna.

Bilde av Lefkos

Lefkos, ikke langt fra Karpathos by

Fjellandsbyen Olympos

Bli med på en populær utflukt til fjellandsbyen Olympos der tiden i prinsippet har stått stille. Byen var så godt som isolert frem til 1980-tallet på grunn av beliggenheten i fjellene, hvilket har medført at tradisjoner og skikker er bevart siden den gang da byen ble etablert på 900-tallet. Se de spesielle draktene de bærer, kjenn duften av krydderurtene som vokser i fjellene, smak på det hjemmebakte brødet og nyt den fantastiske utsikten over fjellene og havet.

Bilde av fjellandsbyen Olympos

Olympos

Art & Walk

Vil du teste noe litt annerledes anbefaler vi utflukten "Art & Walk", der du blir med med det unge paret Thom og Renate på en Art & Walk-vandring og lærer deg mer om Karpathos. Art & Walk arrangerer daglige vandringer langs ulike stier og på ulike steder rundt omkring på øya!

Bilde fra utflukten "Art & Walk"

Oppdag Karpathos vakre natur med "Art & Walk"

Båttur langs østkysten

Deilige bad i det krystallklare havet er det Hellas ferien handler om, så bli med på en båttur langs østkysten og oppdag noen av Karpathos fineste strender. En herlig dag med sol og bad helt enkelt!

Bilde av strand på Karpathos

Langs Karpathos østkyst er det flere vakre strender med krystallklart vann

 

Bestill utflukter fra Karpathos


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.