Achliadies Beach

Strandparadiset Skiathos

Hva er vel en badeferie uten en bra strand? På Skiathos kryr det av herlige strender så vel rolige som livlige – og uansett hvilken du velger skal du se at vannet er krystallklart, slik du forventer at det er i Hellas.

Bestill reise til Skiathos >>

Les flere reisetips til Skiathos

Koukounaries Koukounaries

1. Koukounariesstranda

Denne stranda anses å være en av de beste strendene i Europa, og er en drøyt 1 kilometer lang finkornet sandstrand. Navnet betyr pinjekjerne og den populære stranden er omringet av pinjetrær, som gir deilig skygge på varme dager. Bølgene er ikke så store, noe som gjør at den egner seg godt for barn. Langs stranda ligger det flere, mindre lunsjsteder og muligheter for vannsport for den som skulle ønske litt aktivitet.

2. Banana Beach

Dette er en av Skiathos beste strender der flest ungdommer holder til. Banana Beach er spesielt populær i høysesong, da det er en skikkelig partystrand. Men det er også mange ulike vannaktiviteter og et par tavernaer som serverer god lunsj. Til høyre bak klippene og den lille odden ligger Skiathos kjente nudiststrand Little Banana Beach.

3. Agios Eleni

Agios Eleni er en liten rolig strand, der det ligger en hyggelig taverna å besøke. Her kan du oppleve, som på de fleste strendene på sørvestkysten, en meget fin solnedgang.

4. Xanemo

På Xanemostranda kan du ta en dukkert i det blå, samtidig som du kan se de store flyene gå inn for landing nesten rett over hodet ditt. Rullebanen ligger mellom Xanemo og den nye havna, og man blir like fasinert hver gang man ser et fly som løfter eller lander rett ovenfor der man ligger.

Bilde av: Vromolimnos Vromolimnos

5. Vromolimnos Beach

På Vromolimnos Beach arrangerer de sandvolleyball turneringer. Den relativt lange stranda er flott med finkornet sand og parasoller av palmeblader. Langs stranden ligger også to tavernaer og en bar samt flere vannaktivitetstilbud. 

6. Megali Ammos

Megali Ammos er den første stranda utenfor Skiathos by. Det er en relativt populær strand, framfor alt blant skandinaver. Den er ganske smal med grovkornet sand og det ligger flere tavernaer som serverer god mat og mange ulike vannaktiviteter. 

7. Troulos

Troulos er en av Skiathos virkelig fine langgrunne strender med krystallklart vann. Blir du sulten ligger det en hyggelig taverna som serverer vellaget mat og byr i tillegg på en strålende havutsikt som bonus. Som om det ikke skulle være nok er det gode snorklingsmuligheter utenfor den lille øya.

Lalaria Lalaria

8. Kastanistranda

Kastanistranda, som ligger ved Miliastranda, vil du kanskje kjenne igjen fra filmen Mamma Mia. Her spilte de inn scenene til sangnumrene ”Does your mother know” og ”Lay all your love on me”. I dag er ingen av kulissene her, men det er en koselig liten, urørt strand hvor du kan tilbringe en deilig dag.

9. Lalaria Beach

Lalaria Beach er kanskje Skiathos mest fasinerende strand. Den ligger på nordsiden av øya og kan bare nås med båt, som går fra den gamle havnen. Det turkise vannet er ubeskrivelige klart og stranden består av glitrende hvite steiner. Ta med matpakke, da det ikke er noe å få kjøpt her. Tenk på at det er forbudt å ta med seg stein fra Lalaria Beach.

10. Mandrakistranda

Mandrakistranda er ubeskrivelig vakker med finkornet sand og røde klipper som omgir stranda. Her kan du ta en matbit på tavernaen og nyte den fantastiske solnedgangen! 


Tips & inspirasjon

Se våre reiser til Hellas, finn ditt drømmehotell eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Reiser til Hellas

Enten du foretrekker et moderne turiststed med liv og røre døgnet rundt, eller vil bo mer bortgjemt med havet og den vakre naturen som nærmeste nabo – så har vi det du søker.

Les mer og bestill

Alle våre hotell i Hellas

Finn ditt favoritthotell blant et bredt tilbud av sjarmerende, små familiedrevne hoteller og større hoteller med alle tenkelige fasiliteter – på en rekke øyer og steder i Hellas!

Se alle hoteller i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her