Gratis sykler og el-sykler på Skiathos

Skiathos ble i løpet av 2022 sertifisert med Bike Friendly Destination-miljømerket for det andre året på rad. Det innebærer at øya oppfyller visse krav for å kunne anses som sykkelvennlig og at det bidrar til å fremme sykling som en mulighet for rekreasjon, sport og transport. Til neste år vil du finne gratis sykler og el-sykler flere steder på øya.

Prisbelønnet øy

Skiathos ble i 2022 sertifisert med Bike Friendly Destination-miljømerket for det andre året på rad. Utmerkelsen er et initiativ fra den ideelle organisasjonen NatTour, som har i oppdrag å beskytte miljøet, utvikle tematiske former av turisme og å foreslå miljøvennlige transportmiddel som sykler. Utviklingen av utmerkelsen "Bike Friendly" skjer i samarbeide med Hellenic Society for the Protection of Nature (HSPN). Medlemmene i nettverket bærer merket "Bike Friendly Hotel" (hotell), "Bike Friendly Destination" (destinasjoner), "Bike Friendly Partner" (sykkelfirmaer) og "Greek Bike Specialist" (turistbyråer).

Nytt initiativ

I løpet av 2023 begynner et nytt initiativ på populære Skiathos. I Skiathos by og i Koukounaries vil det finnes gratis sykler og el-sykler for både turister og lokalbefolkningen til fri benyttelse. Systemet vil være automatisert og enkelt å bruke. Det vil finnes 10 stasjoner med gratis sykler - ni i Skiathos by og en i området Koukounaries. Syklister kan velge mellom sykler eller el-sykler – og kan bruke de så lenge man vil. Forutsetningen er at den leveres tilbake på en av stasjonene. Syklene  vil være en super mulighet for å ta seg rundt på øya og besøke ulike lokale steder.

"Stasjonene er et flott tilskudd for både Skiathos innbyggere og besøkere med et moderne transportmiddel som vil bidra til mindre forurensing, støy og trafikk – samtidig som det vil øke miljøbevissthet og forbedre folkehelsen", opplyste kommunen da de vedtok initiativet.

"Bruken av sykler vil bidra til å skape en moderne og miljøvennlig by på Skiathos”, sier borgemesteren på Skiathos, Thodoris Tzoumas.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.