Restaurant på Skiathos

En ferie med gode matopplevelser

Sånn skal det smake! På Skiathos kryr det av koselige tavernaer som garantert disker opp med gastronomiske opplevelser. Se våre beste restaurant- og mattips her.

Bestill reise til Skiathos >>

Les flere reisetips til Skiathos

Gresk salat Gresk salat

Meze

Grekerne er kjente for sine gjestfrie og gode mat. Finn deg en koselig taverna og bestill flere småretter, meze, som skapt for å deles! Rettene kommer blir satt ut på bordet etter hvert som de blir ferdige. En hyggelig måte å tilbringe tid sammen på! Her finner du noen av våre favoritter:

  • Saganaki – fritert ost
  • Stifado – kjøttgryte med godt krydder
  • Tzatziki – yoghurt, agurk og hvitløk
  • Dolmadakia – vinblader fylt med ris
  • Tirokriketter – friterte ostekroketter

Gresk kaffe

Et must på ferien i Hellas er iskaffe – frappé. Frappé er supergodt i varmen og selges nå for tiden i alle mulige smaksvarianter. Prøv også det tradisjonelle, fyldige greske kokekaffen som brygges i en spesiell kanne, en såkalt briki, og serveres i små kopper.

Det greske kjøkkenet

Lær deg mer om det fantastiske greske kjøkkenet. Les av våre tips om hva du bør smake under ditt Hellas-opphold. Deilige oppskrifter finner du også der.

 

Restaurant i Megali Ammos Restaurant i Megali Ammos

El Greco

Få en perfekt start på kvelden med en god middag på El Greco. Prøv noen av de greske spesialitetene – moussaka eller kanskje grillet blekksprut. Her er det noen for alle og en hver med et bredt utvalg av greske og internasjonale retter.

Loutraki

Hvorfor ikke ta båten fra Skiathos by til Loutraki for å innta en bedre middag med ferske råvarer fra havet og fjellene? I havnen finner du flere små tavernaer som all har sin personlige stil og ekta gresk stemning. Nyt av god mat og utsikten over havet i solnedgangen. 

Eksklusive Windmill 

Er du ute etter en uforglemmelig kveld på en av Skiathos mest eksklusive restauranter skal du helt klart velge Windmill Restaurant. Den ligger midt den nye bydelen, med en vakker utsikt over hele byen og havnen, og menyen byr på et stort utvalg av lekre internasjonale retter. Vi anbefaler at du bestiller bord. 

Mamma mia, så godt!

I nærheten den kjente plassen der åpningsscenen i Mamma Mia ble spilt inn ligger restauranten The Final Step, som faktisk ligger på det siste trappetrinnet. Den gode maten og utsikten over Skiathos by garanterer en romantisk kveld.

Restaurant på Skiathos Restaurant på Skiathos

Stamstedet Lyhnari

Har du først vært på restaurant Lyhnari i Skiathos by så er det garantert at du kommer tilbake. Len deg tilbake og nyt av den lekre maten som har gitt restauranten dens gode rykte. Her får du uten tvil en fin kveld med tradisjonell gresk mat som inntas i restaurantens hyggelige hage.  

Asprolithos

Asprolithos er en godt skjult perle med over tretti gode greske retter på menyen. I en bakgate i Skiathos by finner du denne utsøkte restauranten- om du er heldig!

Her svinger det

Den hyggelige baren Rock'n Roll ligger i den gamle havnen i Skiathos by. Den anses å være en av de ti beste barene i Europa. Prøv en av spesialitetene – som er friske drinker laget av fersk frukt.

Dionyssos

På en pittoresk sidegate til Papadiamantis i Skiathos by finner du den familiedrevne tavernaen Dionyssos. Oppskriftene har fulgt familien i flere generasjoner og er nøye utvalgte. I en avslappet og koselig atmosfære kan du nyte den ene greske spesialiteten etter den andre.

Restaurant Limanaki 

Restaurant Limanaki, som ligger ved siden av hotellet Alkyon, har en flott utsikt over øyene Pounda Marago, Tsougria og Tsougriaki. Her kan du lytte til rolig musikk ispedd lyden fra bølgene mens du får servert greske og internasjonale spesialiteter.

Ferskpresset appelsinjuice Ferskpresset appelsinjuice

Appelsinjuice

Ferskpresset appelsinjuice i Hellas er noe av det det beste som finnes. Slå deg ned på en uteservering i havnen og kos deg med denne søte, sunne drikken mens du nyter folkelivet.

Frozen Yoghurt

Midt på hovedgaten Papadiamantis i Skiathos by ligger Frozen Yoghurt-bar. Her kan du velge blant en mengde ulike smaker og tilbehør. Når du har valgt hva og hvor mye du vil ha så betaler du per hekto. 

Lo&La

Er du sugen på italiensk mat så er Lo&La i Skiathos by stedet. Her har de god mat og hyggelig service akkompagnert av fin utsikt over den gamle havna. 


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.