Gode grunner til å reise til Samos

Seks gode grunner til å reise til Samos

Samos er den grønne øya som ligger nært kysten til Tyrkia. Sjarmerende byer, imponerende natur og god mat er noe av det som venter her. Her gir vi deg seks gode grunner til at du skal legger turen til herlige Samos!

Bestill reise til Samos >>

Les flere reisetips til Samos

Kokkari på Samos Kokkari på Samos

1. Steder med sjarme

Usikker på hvilken av Samos sjarmerende byer du skal bo i? Her får du en kort oppsummering over de stedene du kan reise til med Apollo:

  • Pythagorion: Koselig badeby der det meste kretser rundt den hyggelige havnepromenaden. Dette er byen på Samos med mest tilbud for turister med mange restauranter, barer og nattklubber.
  • Samos by: Øyas hovedstad som også kalles Vathi. Bra utvalg av fornøyelser, restauranter og hyggelige gågater.
  • Kokkari: En liten juvel av en by med romantisk atmosfære som ligger nord på Samos. Rundt torget ligger restauranter og tavernaer der du kan innta lunsjen helt i kaikanten
  • Votsalakia: En trivelig og rolig badeby der dagene med fordel tilbringes på den kilometerlange stranden. Omkranset av høye fjell inviteres du til flotte naturopplevelser i sitronlundene.
  • Karlovassi: Samos største by som, til tross for det er en rolig oase med det lokale folkelivet i fokus. For den som vil ha det gøy er det flust av restauranter, barer og nattklubber.
Sandstranden Psili Ammos Sandstranden Psili Ammos

2. Strender i mengder

På Samos er det over 300 strender, der mange er naturlige badeviker og noen bare kan nås med båt. Med andre ord er Samos en øy som virkelig byr på sol og bad i det glitrende havet. Noen av de mest kjente strendene er Psili Ammos, Potokaki og Potami. Lokalbeboernes egen favoritt er Limnionas på sørkysten.

3. Magiske naturopplevelser

Denne frodige øya byr på mange naturopplevelser. En av de mest kjente utfluktsmålene er Nattergalens dal og de tre fossefallene i Potami. Rundt Votsalakia er det høye fjell og grønne velduftende sitron- og olivenlunder der du kan ta deilige turer i solskinnet. Landskapet er også perfekt for fotturer som turen opp til Samos høyeste punkt Vigla og turstien fra Drakai til Potami. På denne turen er det også mulig å komme til de skjulte strendene Megalo Seitani og Mikro Seitani, som bara er tilgjengelige via båt eller til fots.

Restaurant på Samos Restaurant på Samos

4. Mye å se

Samos er en øy med lang historie der både severdigheter og interessante steder venter på å bli besøkt. Rundt omkring på øya er det flere kirker og kloster og til og med et av antikkens mest betydningsfulle tempel ligger på Samos.

I Pythagorion er det flere historiske minnesmerker som den kilometerlange vanntunnelen Eupalinos, som ble gravd ut av slaver for 2 500 år siden. I Samos by står Samos berømte løvestatue som er et symbol på Samos frigjøring fra Tyrkia på 1800-tallet. Med Apollos utflukter kan du også besøke Pythagoras grotte der den kjente matematikeren underviste sine elever på 500-tallet.

5. God mat

På Samos går du ikke sulten, her er et stort utvalg av restauranter med alt fra hjemmelagde greske måltider etter mammas oppskrift, til italienske restauranter som serverer velsmakende pizza og pasta. I Votsalakia kan vi foreslå blant annet gjestfrie Nostos og restaurant Kleopatra. Bor du i Samos by må prøve pizzaen på Di Napoli eller de hjemmelagde måltidene på Steps. I Pythagorion anbefaler vi Four Seasons med utsikt over havnepromenaden eller restaurant Esperides der de to brødrene lager mat fra familiens egen kokebok.

6. Gode hotell

Apollo har en rekke hotell på Samos og du kan velge mellom alt fra koselige små leilighetshotell til større All Inclusive-hotell og sjarmerende Hellasperler. Noen av våre mest populære hotell på Samos er Olympia Village, Archangelos Village og Kouros Seasight

Let deg frem i vårt utvalg av hotell og finn det som passer perfekt for akkurat deg og din ferie!


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

Les mer og bestill ferien din til Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her