Mat på Samos

Restauranter på Samos

At Hellas er kjent for god mat er ikke noen hemmelighet, og på Samos er det mye å smake på. Utforsk det store restauranttilbudet med steder som Garden Taverna, Esperides og Four Seasons. Her kan du lese mer om alle restaurantene på Samos!

Bestill reise til Samos >>

Les flere reisetips til Samos

Restaurant i Kokkari Restaurant i Kokkari

Nostos på stranda

Rett ved vannet i Votsalakia ligger gjestfrie Nostos, der Nicos og de ansatte byr på service i absolutt verdensklasse. Har du en besøkt denne restauranten en gang kommer du gjerne tilbake. Her er det en ekte steinovn der Nicos lager de beste pizzaene på Samos, og bestiller du småretter får du smake på det lekre hvitløksbrødet. Her er det også flere ulike tradisjonelle retter.

Mat med kjærlighet

Midt i Votsalakia ligger restauranten Kleopatra, der innehaveren lager gresk husmannskost med mye kjærlighet. Gå ikke glipp av å smake husets spesialitet – zucchiniblomster og ris. En lokal favoritt med fantastisk havutsikt!

Kotopoula

På restaurant Kotopoula i Samos by spiser grekerne selv, med andre ord en restaurant du ikke vil gå glipp av! 

God pizza

Etter nesten 30 år i bransjen er velkjente Di Napoli en klar favoritt blant så vel lokalbefolkningen som turistene. Costas og hans personale tar vel hånd om sine gjester og gjør sitt aller beste for at du skal ha en fantastisk matopplevelse. Restauranten er spesielt kjent for sin deilige pizza og den herlige utsikten over havnen i Samos by.

Hjemmelaget på ekte hos Steps

Steps er en liten familieeid restaurant i Samos by. Her nyter man av middagen på en herlig balkong med plass til cirka 12 bord. Menyen er ganske sparsom, men all maten er hjemmelaget av mammaen og hennes sønn, søsteren serverer. Fra balkongen har du en vakker utsikt, perfekt for en romantisk middag.

Samos søte vin

På Samos dyrkes muskatdruen som er utgangspunktet for øyas søte vin. Den frodige jorda i kombinasjon med det perfekte klimaet og vinden fra havet gjør at druene modnes gradvis. Dette har gitt vinen en spesiell aromatisk karakter og et høyt sukkerinnhold. Pass på å teste denne deilige, søte vinen i løpet av ferien!

God mat på Four Seasons

På restaurant Four Seasons tar Stefanos og hans personale deg i mot med åpne armer. Kos deg med den gode maten mens du ser ut over menneskene som spaserer forbi på havnepromenaden i Pythagorion. Restauranten er kjent for sin gode greske mat som kleftiko og moussaka, men her er det også mye annet å velge i fra den varierte menyen. Stemningen er alltid på topp, så det er lett å bli sittende litt lenger enn man hadde tenkt.

Italiensk på Ariston

Denne herlige restauranten byr på italiensk kokkekunst i av beste klasse! Ariston ligger på Pythagorions havnegate, med en fantastisk utsikt over vannet. Her nyter du ekte italiensk mat som sopprisotto eller kryddersterk pasta med kjøtt. Buon apetitt!

Mammas oppskrifter

På restauranten Esperides i Pythagorion lager de to brødrene greske retter etter sin mors gamle oppskrifter. Og hver gjest tilbys en tradisjonelle greske drikken ouzo som velkomstdrikk. Her kan du kjenne deg som hjemme og nyte deilig gresk mat laget av lokale råvarer fra Samos. Restauranten er kjent for sine gode lammeretter - de kan anbefales! 

Olje på brødet

Hellas er kjent for sin ferskpressede olivenolje. Oljen benyttes ved all tilbereding av mat og i stedet for smør på brødet. Prøv selv å dyppe brødet i olje og strø på litt salt og pepper. Vi lover at det er kjempegodt!

Piccolo Porto

Piccolo Porto er en italiensk restaurant som ligger i utkanten av Kokkari. Restauranten er ganske liten, så det er smart å bestille bord i tide for å få nyte den gode maten og den vakre solnedgangen. Flere av våre hotell i Kokkari ligger i gangavstand til restaurant Piccolo Porto.


Tips & inspirasjon

Se våre reiser til Hellas, finn ditt drømmehotell eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Reiser til Hellas

Enten du foretrekker et moderne turiststed med liv og røre døgnet rundt, eller vil bo mer bortgjemt med havet og den vakre naturen som nærmeste nabo – så har vi det du søker.

Les mer og bestill

Alle våre hotell i Hellas

Finn ditt favoritthotell blant et bredt tilbud av sjarmerende, små familiedrevne hoteller og større hoteller med alle tenkelige fasiliteter – på en rekke øyer og steder i Hellas!

Se alle hoteller i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her