Samos reisetips

Samos - reisetips

På den grønne og frodige øya Samos er det mye spennende å se og gjøre. Den beste måten å utforske øya på er med leiebil, da kan du stoppe akkurat ved den kritthvite stranda som passer deg, besøke noen av Samos mange kirker og kloster eller kjente steder som den vakre byen Manolates og Nattergalens dal. Her kan du lese mer om våre beste reisetips for en opplevelsesrik ferie på Samos!

Bestill reise til Samos >>

Les flere reisetips til Hellas

De vakreste strendene

Kritthvite strender og krystallblankt hav er en vanlig syn i Hellas og Samos er intet unntak. Både utenfor Kokkari, Pythagorion og Votsalakia er det flere vakre strender som er vel verdt et besøk.

Les våre strandtips her

Seks grunner til å reise til Samos

Samos er den grønne øya som ligger nært kysten til Tyrkia. Her gir vi deg seks gode grunner til at du skal velge å feriere på Samos i sommer.

Se våre gode grunner for å reise til Samos

Oppdag øya

Med frodig landskap, krystallklart vann, koselige små byer og en rik historie så er det mye å gjøre på Samos. Det beste tipset er å leie en bil for å komme deg rundt på øya. Besøk små bukter med krystallklart vann, gå på utendørskino i en fjellandsby eller grav deg ned i Samos historie.

Les mer om hva du kan se på Samos

Ta det med ro

Ferie er en tid for å lade batteriene og på Samos er det mange alternativ til en rolig stund. Gå på spa, ta manikyr eller hvorfor ikke teste et ekte tyrkisk bad? Her er det mange muligheter for å fylle på med ny energi!

Les våre tips for en rolig ferie her

Kirker & kloster

Rundt omkring på Samos er det flere vakre kirker og klostre å besøke. Her kan du se den kjente Metamorfosiskirken fra 1831, den pampete kirken Agio Nikolaos eller hilse på de tre munkene i klosteret Timoiou der det også er kilder som sies kunne rense deg for alle synder.

Les våre tips om severdigheter her

Samos restauranter

Det at det er mye god mat i Hellas er ingen hemmelighet, og på Samos er det mye å smake på. Nyt det store utvalget av restauranter som Aphrodite Garden, Gregorys og Di Napoli.

Sjekk våre restauranttips her

Kaféer & barer

På solferien kan det være godt å ta en pause i skyggen i blant. På Samos er det et stort tilbud av hyggelige kaféer og barer der du kan ta en kaffe, iskald drikke eller lekker dessert.

Les våre tips om kaféer og barer her

Internasjonal shopping på Samos

Er du både lysten på shopping og motebevisst er det flere butikker å besøke Samos. Her finner du skandinavisk lesestoff, skjønnhetsprodukter, trendy butikker og mye mer.

Sjekk våre internasjonale shoppingtips her

Interessante steder

På Samos er det mange spennende steder å utforske. Gå i filosofen Pythagoras fotspor og besøk grotta der han underviste sine elever på 500-tallet, eller sjekk ut Pythagorasplassen ved havna i Samos by som er blitt det naturlige samlingsstedet. Oppe i fjellene finner du den mye omtalte byen Manolates og Nattergaldalen.

Les våre tips om interessante steder her

Hold deg i aktivitet

Ære være sol og bad, men ferien på Samos behøver ikke bare innebære late dager på stranden. Samos byr på et stort utvalg av sportslige aktiviteter der du både kan holde deg på land og plaske i vannet. Det største trekkplasteret er Samos' vakre natur og landskap som er perfekt for fotturer.

Sjekk våre tips for en aktiv ferie

Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

Les mer og bestill ferien din til Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her