Bilde av: Elafonissi-stranden på Kreta

Hellas’ 10 beste strender

Her kommer en liste for deg som elsker lange, brede sandstrender med krystallklart vann, og som har problemer med å velge ett reisemål blant alle de greske øyene og steder. Strendene er blitt valgt ut av et tusentall av besøkende og vunnet 2019 års utgave av TripAdvisors Travellers’ Choice. Og vet du hva det beste er? Vi tar deg med på en komfortabel pakkereise til 8 av de 10 strendene!

1. Baloslagunen på Kreta

Her var prins Charles og lady Di innom på sin bryllupsreise. Og hvem kan vel motstå denne fantastiske stranden, der du også kan snorkle blant tusenvis av fargerike fisker. Den enkleste måten å komme hit på er med båt fra Kissamos. Apollo tilbyr også utflukter hit.


Bestill reise til Kreta

2. Elafonissi Beach – Kretas svar på Maldivene

Denne underbare stranden kalles også for ”Den rosa stranden" på grunn av det romantiske rosa skimmeret som de finmalte sneglehusene sprer i strandkanten. Stranden ligger ca. 7 mil sydøst for Chania by på Kreta. Apollo har også utflukter til stranden.


Bestill reise til Kreta

3. Kleftiko Beach på Milos

Ved Kleftiko Beach reiser de imponerende steinformasjonene seg opp av havet og danner naturlige grotter. Sagnet forteller at en av grottene var gjemmested for pirater og at det fremdeles er skatter der inne som piratene gjemte.

Bestill reise til Milos
Simos Beach på Elafonisos

4. Simos Beach på øya Elafonisos

En av Middelhavets vakreste strender finner du på den lille øya Elafonisos, som ligger mellom Peloponnes og Kythira. Stranden heter Simos Beach og har krystallklart vann og silkemyk, gyllen sand.

5. Sarakiniko Beach på Milos

Klippestup i fantastiske omgivelser, som ved første øyekast minner om månelandskap. Vær og vind har formet disse fantasifulle, lysende hvite klippene som stuper ned i det klare, blå havet.

Bestill reise til Milos

6. Falassarna Beach på Kreta

På Kretas vestkyst ligger den lange, vakre stranden Falassarna. Her er vannet krystallklart og solnedgangen farger hele himmelen rød – et spektakulært syn!

Bestill reise til Kreta

7. Anthony Quinn Bay

Anthony Quinn Bay har fått sitt navn etter skuespilleren i filmklassikeren ”Kanonene på Navarone”, som ble spilt inn her. Bukta er et ypperlig utfluktsmål og byr på et rikt liv under havoverflaten.

Bestill reise til Rhodos

8. Myrtos Beach på Kefalonia

Ingen strandtoppliste uten Myrtos Beach, som også kalles Hellas mest dramatiske strand. Her ble forresten deler av Kaptein Corellis mandolin spilt inn.

Bestill reise til Kefalonia

9. Milos Beach på Lefkas

Milos er en fantastisk vakker strand, dit du bare kan komme med båt fra Agios Nikitas. Her kan du koble av i fred og ro og være nesten helt for deg selv.

Bestill reise til Lefkas

10. Petania Beach på Kefalonia

Petanistranden kan by på fantastisk utsikt utover havet. Den ligger ute på halvøya nord for Lixouri og ved den rolige stranden er det en hyggelig taverna der du kan slå deg ned å smake en god kalamares eller noe godt å drikke i varmen.

Bestill reise til Kefalonia