5 øyer i Hellas som passer perfekt for reise med barn

Hellas er det ideelle ferielandet for barnefamilier. Her finner du både langgrunne strender og badeland, men også mange store og små naturopplevelser. Landets matkultur er lett fordøyelig også for de minste (og de litt mer kresne) barna. Vi har listet opp fem magiske steder i Hellas, steder dit vi gjerne selv reiser med barna i sommer. 

Bestill reise til Hellas >>

Reisetips til Hellas

Kos by Dagens Kos har beveget seg langt bort fra sitt tidligere partyrykte.

 1. Kos – fra party party til barnefamilienes paradisøy. 

Reiste du hit på 90-tallet? Da har du sannsynligvis et helt annet bilde av Kos enn det som venter dagens reisende. Kos har reist seg med verdighet etter festårene og gått tilbake til å bli den øy-perlen den egentlig alltid har vært. Fantastiske strender, sjarmerende tavernaer og sykkelvennlige stier. Litt utenfor Kos by ligger All Inclusive-hotellet Kipriotis Maris. Flere av hotellene våre på Kos har også egne badeland. 

2. Antiparos – miniøy utenfor Paros. 

Vannet i denne lille bukta ved havna må være gudenes gave til alle barn som er glade i å bade. Her er det så grunt at man ikke kan svømme, men hva gjør vel det når man kan ligge som en hval i det utrolig varme vannet hele dagen og plaske med barna. Stranda kalles forøvrig Baby Beach, og er bare en av øyas mange herlige strender. Andre fordeler er bilfri hovedgate og at det er enkelt å ta seg rundt på den lille øya. Sykling, gåturer og snorkling – Antiparos er som skapt for å dele enkle gleder i lag. 

Georgioupolis-stranda Stranda i Georgioupolis på Kreta er en av de mest barnevennlige.

3. Naxos – Kykladenes største øy

Naxos er ett badeparadis. Her finnes man mil på mil med langgrunne strender for sandslottbygging, lek og plask. Mange tar med seg familien tilbake hit år etter år, og øya er også nybegynnervennlig for deg som vurderer øyhopping med barna for første gang i sommer. 

4. Zakynthos – her trives havskilpaddene 

Zakynthos finnes det mange barnevennlige sandstrender, spesielt langs den østre og sydlige kysten, der de fleste av Apollos hotell på Zakynthos ligger. Ta med familien på en ettermiddagstur til havs langs Laganasbukten og span etter Caretta caretta – den store havskilpadden som kan veie opptil 100 kilo og som trives nettopp her.  

5. Georgioupolis – Kretas beste barnestrand 

Rolige Georgioupolis, som ligger halvveis mellom Chania og Rethymnon, er det gangavstand til strand og tavernaer og relativt lite trafikk. Den langgrunne sandstranda er under naturvern og sies å være en av de meste barnevennlige på hele Kreta. 


Tips & Inspirasjon til deg som skal på øyhopping

Våre beste tips for øyhopping

På bloggen vår har vi samlet nyttige tips og sånt som er greit å vite når man skal på øyhopping. Les mer om hvordan du bestiller fly, hotell og båtbilletter – og litt om den greske maten!

Les om øyhopping i Hellas på bloggen

Øyhopping med familien

Sara tok med seg familien og la ut på en herlig øyhopping på Hellas’ vakre øyer. De reiste rundt mellom Kykladene og besøkte Mykonos, Naxos og Koufinissi. Les om deres opplevelser. 

Les blogginnlegget (svensk)

Apollos reiseapp – tilbud, tips og informasjon

Reiser du med oss på en charterreise kan du laste ned appen vår helt gratis og ta den med på reisen – vi tror den kan gjøre ferien din enda bedre.

Les mer