Hva skjer i Epirus i sommer?

I tillegg til alt det som kan oppleves i Parga vil vi gjerne tipse om arrangementer og evenement i Epirus-området i sommer, som du kan ha glede av å oppleve mens du ferierer her. De fleste av evenementene er gratis, så pass på opplev noe nytt og annerledes!

Der datoer mangler kommer vil til å oppdatere så snart vi har informasjon om disse.

Bestill reise til Parga >>

Les flere reisetips til Parga

Museum i Epirus

Museum du bør besøke

Det er flere spennende museum i Epirus-området. Flere av dem er gratis å besøke, så hvorfor ikke gjøre et museumsbesøk mens du ferierer i Epirus?

Ali Pasha Museum, Ioannina. Museum om herskeren Ali Pashas liv, med smykker, klær og klenodier fra datidens Hellas.

Silversmithing Museum, Ioannina. Museum om sølvsmie med flere vakre smykker.

Folk Art Museum Tossizza Mansion, Metsovo. Besøk en tradisjonell herregård fra 1800-tallet, innredet i periodens stil med lokalt håndverk, tre utskjæringer, håndvevde tepper, tradisjonelle drakter, samlinger av smykker, bronse og sølv, sverd og gevær. Museet inneholder også en sjelden samling av bysantinske ikon. I tredje etasje kan du besøke Evangelos Averoff-Tossizza leilighet.

Nicopolis Museum, Preveza. Dette museet viser historien om Nicopolis, en gammel by som ble bygd 31 f. Kr. av Octavios. Nicopolis betyr seierbyen og ligger rett utenfor Preveza.

Averoff Gallery, Metsovo. Et museum med moderne gresk kunst. Den permanente utstillingen viser et utvalg av 250 malerier, tegninger, skulpturer og inngraveringer av de fremste greske kunstnerne fra 1800- og 1900-tallet. Midlertidige utstillinger organiseres også.

Archaeological Museum of Ioannina, Ioannina. Et museum om den greske sivilisasjonen i Ioannina, samt både eldre kunst og moderne skulpturer.

Archaeological Museum of Igoumenitsa, Igoumenitsa. Thesprotias historie, både en permanent utstilling og periodiske utstillinger med moderne kunst og fotografier fra Igoumenitsa i dag.

Historical Museum of Ioannina Ch.Nikolaou, Ioannina. Lokalhistorie om Ioannina og folket som bodde i regionen på 1800- og 1900-tallet. Samlingen består av over 600 unike gjenstander fra de greske, jødiske og muslimske samfunnene i Ioannina.

Municipal Ethnographic Museum of Ioannina, Ioannina. Artefakter fra de tre religiøse gruppene som utgjorde befolkningen i Ioannina før 1913: kristne, muslimer og jøder. Det ligger i en tidligere moské.

Monastery of Agiou Nikolaou, Metsovo. Et kloster som ligger oppe på en høyde med et vakkert kapell og veggmalerier. På toppen er det en utkikkspost med panoramautsikt over dalen.

Matfestival i Epirus

Matfestivaler - smak de lokale spesialitetene

Gå ikke glipp av et besøk til en av Epirus' matfestivaler i sommer. Prøvesmak spennende mat og drikke, mingle med lokalbefolkningen og kjøp med deg spesialiteter fra Epirus-området hjem!

  • Sardines Festival. Pleier å være i august og pågår 1 uke i Preveza. Gratis.
  • Olive Oil Festival. Pleier å være i august og pågår 1 uke i Parga. Gratis.
Sportsaktiviteter i Epirus

For deg som vil ha en aktiv ferie

I Epirus er mulighetene for aktiviteter mange. Naturen er magisk og forutsetningene for sykling, fotturer og hiking er perfekte med en mengde oppmerkede løyper.

Fotturer og sykling i Epirus-området;

 

Aktiviteter i Tzoumerka i Zagoria;

  • Rafting

  • Juvvandring

  • Kajakk

  • Rappellering

  • Paragliding

  • Riding

Religiøse høytider i Epirus

Bli med å feire de religiøse høytidene

Det er alltid noe å feire! Mange av høytidene starter med en prosesjon der et hellig ikon blir båret gjennom byen. Etter det starter festlighetene med mat, drikke og dans.

Her er noen av de høytider som man feirer i Epirus:

23. juni 2021 - St. Giannis Labathiaris, Parga

26. juli 2021 - St. Paraskevi, Plataria

6. august 2021 - The Transfiguration of the Saviour, Parga

15. august 2021 - Maria day, Parga


Tips & inspirasjon

Se våre reiser til Hellas, finn ditt drømmehotell eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Reiser til Hellas

Enten du foretrekker et moderne turiststed med liv og røre døgnet rundt, eller vil bo mer bortgjemt med havet og den vakre naturen som nærmeste nabo – så har vi det du søker.

Les mer og bestill

Alle våre hotell i Hellas

Finn ditt favoritthotell blant et bredt tilbud av sjarmerende, små familiedrevne hoteller og større hoteller med alle tenkelige fasiliteter – på en rekke øyer og steder i Hellas!

Se alle hoteller i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her