Øyhopping i Hellas

Reis på øyhopping i Hellas

Vi er eksperter på Hellas, og i sommer kan du reise på et skikkelig eventyr med oss – øyhopping blant de greske øyer! Det er en enestående måte å oppleve mye på én og samme reise, og du kommer garantert hjem med mange gode minner. Her har vi samlet tips og lenker og annet som er greit å vite, og som gjør det enkelt å bestille en herlig reise, enten om du reiser med venner eller familie.

Opplev øyene i Hellas

De greske øyer har virkelig mye å by på. Vi anbefaler øyhopping i Egeerhavet – her er det mange øyer, både små og store, innenfor noen få timers reise, og det er lett å ta seg rundt med båt. Det er masse å se og gjøre på de forskjellige stedene, så det er bare å glede seg. Ta en titt på vår guide om de greske øyer for å raskt og enkelt finne dine favoritter.

Øyhopping blant Hellas' øyer: en ferieklassiker som gjør comeback

Har du hørt om "retrocation"? Begrepet, som er relativt nytt, betyr å feriere på et sted, eller en måte, som var populært for flere år siden. Kanskje du har hørt noen i familien snakke om da de øyloffet i Hellas på 80-tallet – eller du var en av de som gjorde det selv – og nå drømmer om å loffe rundt og oppleve det ekte Hellas? Vi gjør det litt enklere for deg ved å legge til rette for at du selv kan sette sammen og bestille ferien din.

Øyhoppingsruter vi anbefaler

Ruteforslagene nedenfor gir tips om hvordan du skal få med deg det beste av øyriket i Egeerhavet. Du kan selvsagt også legge opp reiseruten akkurat slik du selv vil ha den. Gode utgangspunkter for en rundreise i den greske øyverdenen er Athen, Santorini, Rhodos, Kos og Kreta – dit har vi direktefly. Mulighetene er selvsagt flere, for du kan også fly med rutefly til flere steder.

Slik bestiller du:

Begynn med å finne fly. Det lønner seg å være tidlig ute, slik at du får de beste prisene. På ruteforslagene nedenfor begynner og slutter du på samme øy, og da kan det være fornuftig å bestille en tur/retur-billett. Vil du hjem fra en annen øy enn den du reiste til, må du gjøre to bestillinger: én for ut- og én for hjemreisen.

Bestill hotell. Det kan være en fordel å bestille hotell før du drar, så slipper du stresset når du ankommer. På noen av de små øyene kan det også være vanskelig å få tak i hotell i høysesong. Du kan bestille hotell og fly samtidig, eller du kan bestille det separat. Og: du kan ha opptil fire hoteller i samme bestilling!

Båtbilletter bestiller du hos rederiet, via DirectFerries eller Ferryto.


Tips & Inspirasjon til deg som skal på øyhopping

Finn din favoritt blant de greske øyer

Krystallklart vann, bortgjemte strender og pittoreske byer. Eventyrlige fotturer, fartsfylte aktiviteter og fargerike drinker. De greske øyer har mye å by på og er et unikt ferieparadis, som du kan besøke igjen og igjen.

Les mer

Øyhopping med familien

Sara tok med seg familien og la ut på en herlig øyhopping på Hellas’ vakre øyer. De reiste rundt mellom Kykladene og besøkte Mykonos, Naxos og Koufinissi. Les om deres opplevelser. 

Les blogginnlegget (svensk)

Apollos reiseapp – tilbud, tips og informasjon

Reiser du med oss på en charterreise kan du laste ned appen vår helt gratis og ta den med på reisen – vi tror den kan gjøre ferien din enda bedre.

Les mer