Øyhopping: Santorini-Amorgos-Naxos-Paros-Ios-Santorini

Kykladene er med sine vakre øyer et populært alternativ for øyhopping. Avstandene er oftest korte og det krystallklare vannet og det greske landskapet med pittoreske hus er et sikkert kort. Høydepunktene på denne ruten er Santorinis dramatiske landskap og vakre solnedganger, Amorgos’ klare vann og herlige bad fra klippene, Naxos’ sandstrender og det rolige tempoet i gamlebyen på Paros.

Anbefalt tidsbruk for denne øyhoppingsruten er 14-21 dager.

Flere forslag til øyhoppingsruter


Les mer om øyene og bli inspirert

Santorini

Santorini

Når man tenker på Hellas er det ofte Santorinis vakre landskap som dukker opp på netthinnen. Fjellandskapet ispedd de karakteristiske hvite husene med blå detaljer, som med det glitrende havet i bakgrunnen ofte var motivet på de postkortene vi pleide å motta fra venner som tilbrakte ferien i dette herlige landet. Øyas dramatiske form er resultatet av et gigantisk vulkanutbrudd for flere tusen år siden. Den indre vestkysten består av fjell som stuper rett ned i havet, den ytre østkysten er flat og med strender med svart lavasand.

Utelivet på Santorini varierer avhengig av hvor på øya du bor. I Fira - eller Thira som det også skrives - og i Oia er det flest barer og nattklubber. I strandbyene Kamari, Vlychada og Perissa & Perivolos er tempoet litt roligere.

Liker du og oppleve nye ting i ferien kommer du til å elske Santorini, her er det nemlig mulighet for å oppdage noe nytt hver dag. Ta en utflukt til en annen by, ta en tur på terrengsykkel eller snorkle blant fargerike fisker.

Amorgos

Amorgos

Velkommen til det store blå - Amorgos er nemlig kjent for å ha Hellas’ klareste vann. Denne vakre lille øya ligger rett sørøst for Naxos og består av en karrig fjellkam, omgitt av det klare, blå Middelhavet. Tempoet på Amorgos er rolig og hit reiser du for sol og bad, god mat og vakre omgivelser.

Amorgos er fremfor alt kjent som øya der deler av filmen "Det store blå" ble spilt inn i 1988. Det var også i den forbindelse at Amorgos fikk sitt store gjennombrudd som reisemål. Til tross for dette oppleves øya genuin og rolig med en ekte gresk atmosfære.

En av de største severdighetene på øya er klosteret Hozoviotissa, som også er det nest eldste klosteret i Hellas og ble oppført allerede i 1017. Klosteret ble oppført til ære for Panagia, Jomfru Maria, som er øyas skytshelgen og er bygd inn i det omliggende fjellets form. Trappene opp kan være ganske tøffe å gå, men fra toppen av klosteret har du en fantastisk utsikt over havet. Vel oppe byr munkene deg på psimeni raki og loukoumi (turkish delight) mens du går rundt og kikker på klosterets portretter og små skatter.

Naxos

Naxos

Naxos er Kykladenes største øy, med et meget variert landskap. Her møtes du av høye fjell med små byer, dype grønne daler og milelange gyllengule strender. Det er dessuten også mulig å finne små bukter der du kan bade og sole deg i fred. Øya er fruktbar og rik, og lever godt av sine naturressurser. Befolkningen her er derfor ikke så avhengig av turismen og du blir tatt imot som en gjest og venn.

En av Naxos mest kjente strender er Agios Georgios, en langgrunn og finkornet sandstrand ved Naxos by. Her er det solsenger, vannaktiviteter, beachbarer og små tavernaer - alt som trengs for en deilig dag på stranda. Plaka Beach er kanskje øyas beste strand – den er lang, bred og vakker med glitrende, krystallklart vann.

For den historieinteresserte byr Naxos mange interessante severdigheter. Allerede ved ankomst til Naxos ser du den store, pampete porten som ligger på en klippe utenfor havna. Porten kalles Portara, og er inngangen til solguden Apollos tempel, et tempel som dog aldri ble ferdigstilt. I dag er dette et populært sted å samles for å se på solnedgangen.

Paros

Paros

Ikke langt fra Naxos ligger Paros, en øy med genuin sjarm og vakre, herlige sandstrender. Parikia på vestkysten er en av øyas byer. Den gamle bykjernen ligger rundt den venetianske borgen Kastro, og er det naturlige stedet for kveldsturen. Her finner du smale gater, vakre halvbuer og skinnende, kritthvite hus med koselige små butikker og restauranter langs de smale gatene.

Bare en busstur fra Parikia ligger byen Naoussa i en godt beskyttet bukt. I den pittoreske lille havna ligger fiskerbåtene og dupper og blekkspruten henger til tørk. Rett utenfor byen er det en lang, bred sandstrand med solsenger til leie, eller du kan ta badebåten et lite stykke ut til stranda Kolimbithres.

Noen av de vakreste strendene på Paros ligger på den sørlige delen av øya ved fiskerbyen Alyki. Her er det noen få suvenirbutikker, et par supermarkeder og små tavernaer som serverer fersk fisk ligger langs den lille piren i havna. Selvsagt vil du også få øye på en liten hvit kirke med blå kuppel.

Ios

Ios

Ios er en av Hellas’ festligste øyer og et populært reisemål for festlystne! Når du ankommer Ios kommer du til den fine lille havna Gialos, med en trivelig strand ved siden av. Her er det også flere hyggelige restauranter med utsikt over vannet og båtene. Ovenfor havna, oppe på åskammen, ligger Chora, Ios’ by og fornøyelsessentrum.

Til tross for at det er mye fest og moro er Ios en sjarmerende øy med små hvite hus og blå vinduslemmer, med blomster som skaper vakre fargeklatter i de trange gatene og smugene. Fra Chora har man utsikt mot toppen av et fjell der den vakre kirken Panagia Gremiotissa ligger. Hit valfarter turister rett før sola går ned for å få med seg den utrolige utsikten over havet og solnedgangen.

En av de mest populære strendene på Ios er Mylopotas, og her er det mye å finne på for den som ikke bare vil slikke sol i ferien. Vannsporter, pedalbåter og sandvolleyball - det er bare å velge! Det er også mange restauranter og kaféer der man kan slå seg ned og nyte av en god iskrem eller kaffe.

 


Slik bestiller du øyhopping

 

Vi anbefaler at du bestiller flybilletter i god tid, så det ikke blir utsolgt. For dette ruteforslaget flyr du til og fra Santorini. Ønsker du å fly hjem fra en annen øy enn Santorini må du gjøre to separate bestillinger: én for utreisen og én for hjemreisen. Hotell kan du legge til når du bestiller flybilletter, eller som egen bestilling i ettertid. Du kan ha opptil fire hoteller i samme bestilling. Fergebilletter kjøper du direkte hos rederiet.

Bestill fly

Finn fly for utreise og hjemreise:

Søk flyvninger Oslo-Santorini

 

Bestill hotell

Du kan ha opptil fire hoteller i samme bestilling, på ulike reisemål.

Søk hotell på det første reisemålet

Etter å ha valgt hotellet du vil ha, klikk på "Legg til hotell" under handlekurven og start søk på det neste reisemålet.

 

Bestill fergebilletter

Du bestiller direkte hos rederiet, hvor du også henvender deg med evnt. spørsmål om båten(e), tider, priser og billetter:

Kart over båtforbindelser fra Santorini
(Åpnes i nytt vindu hos Google Maps)

Bestill utflukter

Utflukter bestiller du på stedet, enten på app'en vår eller hos reiselederne eller samarbeids-partnerne våre.


Tips & Inspirasjon til deg som skal på øyhopping

Finn din favoritt blant de greske øyer

Krystallklart vann, bortgjemte strender og pittoreske byer. Eventyrlige fotturer, fartsfylte aktiviteter og fargerike drinker. De greske øyer har mye å by på og er et unikt ferieparadis, som du kan besøke igjen og igjen.

Les mer

Øyhopping med familien

Sara tok med seg familien og la ut på en herlig øyhopping på Hellas’ vakre øyer. De reiste rundt mellom Kykladene og besøkte Mykonos, Naxos og Koufinissi. Les om deres opplevelser. 

Les blogginnlegget (svensk)

Apollos reiseapp – tilbud, tips og informasjon

Reiser du med oss på en charterreise kan du laste ned appen vår helt gratis og ta den med på reisen – vi tror den kan gjøre ferien din enda bedre.

Les mer