Øyhopping: Rhodos-Tilos-Kos-Karpathos-Rhodos

Fly direkte til Rhodos og hopp fra øy til øy i øygruppen Dodekanesene, også kalt Tolvøyene. Vi anbefaler ruta Rhodos-Tilos-Kos-Karpathos-Rhodos. Høydepunktene på denne reisen er det store utvalget av aktiviteter i Rhodos by, Kos’ restauranter og uteliv, Tilos’ rolige tempo og fine snorkling samt turer i vakre omgivelser og bad på Karpathos.

Anbefalt tidsbruk for denne øyhoppingsruten er 12-18 dager.


Les mer om øyene og bli inspirert

Rhodos

Rhodos

På Rhodos finner du noen av Hellas’ fineste strender, et pulserende uteliv og flere små pittoreske byer ute på landsbygda. Om du vil ha litt mer futt og fart i ferien med stort utvalg av aktiviteter skal du bestille hotell i Rhodos by. Ellers er det mange mindre og roligere steder med nærhet til deilige bad.

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Rhodos’ blitt så populært – her finner du nemlig det meste for den perfekte ferien! Denne skjønne øya byr på et landskap med fjell og frodig vegetasjon med sitrus- og olivenlunder. Langs kysten ligger gamle byer strødd, med fantastiske strender og viker med krystallklart vann.

I Rhodos’ hovedstad kombineres sol og bad med historie og trendy byliv. Her kan du rusle rundt i noen av Europas eldste gater, shoppe i de smale gatene som snor seg mellom de hyggelige husene og sjekke ut severdighetene. Om kvelden er det bare å slå seg ned ved en av de mange restaurantene, for å avslutte med en drink i en bar eller snøre på seg danseskoa.

Langs Rhodos’ østkyst finner du flere pittoreske byer der du kan ha en roligere ferie. I Kalithea og Faliraki kan du fortape deg i pittoreske kvartaler og fine badestrender som er som skapt for fartsfylte eventyr på vannet. Afandou eller Kolymbia byr noen av Rhodos’ beste strender og moderne hotell. Afandou er dessuten en av Rhodos’ eldste byer og her råder en sjarmerende og lokal stemning.

 

 

Tilos

Tilos

På den lille øya Tilos finner du raske ferieroen. Her er det enkelt å utforske omgivelsene til fots og den pittoreske atmosfæren er perfekt for rekreasjon. Langs kysten er det flere vakre strender der du kan finne din egen lille strand for dagen. Benytt muligheten til å snorkle i det krystallklare vannet!

I øyas hovedstad Livadia er det matbutikker, tradisjonelle tavernaer og et bakeri. Vil du ut og treffe folk er det to barer like utenfor sentrum, ellers er stedet meget stille.

Er du interessert i fotturer i vakker natur og herlig utsikt er Tilos perfekt. Her er det flere fine turstier i fjellene. På veien kan du besøke noen av de menge små kapellene og beundre veggmaleriene. Øya har også et rikt fugleliv og her kan du botanisere blant mange interessante vekster langs stien.

Kos

Kos

Kos er en av Hellas’ mest populære ferieøyer og på sørkysten finner du en av øyas beste og lengste strender – Paradise Beach. Hovedstaden Kos by yrer av liv i høysesong med flere barer, klubber og restauranter. Samtidig er byen rik på kulturskatter der et av høydepunktene er Johannitterridderborgen der korsfarerne holdt ut til 1522.

Hvis du vil bo nært Kos by men samtidig ha litt avstand fra storbylivet er Lambi perfekt. Langs strandpromenaden ligger restauranter, kaféer, barer og butikker. Også Kardamena, Tigaki og Marmari passer for deg som vil bo på mindre, pittoreske steder for en avslappende ferie.

Karpathos

Karpathos

På den frodige øya Karpathos venter en genuin, gresk atmosfære, der havet er nydelig blått og krystallklart. Prisene på Karpathos er dessuten fremdeles relativt lave, hvilket gir gode forutsetninger for en ferie du kan unne deg litt ekstra!

Apollos hotell på Karpathos ligger i tre steder som byr på ulike opplevelser. I ferieidyllen Amopi finner du langgrunne strender og koselige badeviker. Midt på Karpathos’ vestkyst ligger Lefkos, en bitteliten fiskerlandsby med vakre strender og koselige tavernaer. Øyas største by Pigada, som også kalles Karpathos by, lokker med en populær havnepromenade med flere restauranter og tavernaer.


Slik bestiller du øyhopping

Vi anbefaler at du bestiller flybilletter i god tid, slik at du får de beste prisene. For dette ruteforslaget flyr du til og fra Rhodos. Ønsker du å fly hjem fra en annen øy enn Rhodos må du gjøre to separate bestillinger: én for utreisen og én for hjemreisen. Hotell kan du legge til når du bestiller flybilletter, eller etterpå, som en egen bestilling. Du kan ha opptil fire hoteller i samme bestilling. Fergebilletter kjøper du direkte hos rederiet.

 

Bestill fly

Finn fly for utreise og hjemreise:

Søk flyvninger Oslo-Rhodos t/r

 

Bestill hotell

Du kan ha opptil fire hoteller i samme bestilling, på ulike reisemål.

Søk hotell på det første reisemålet

Etter å ha valgt hotellet du vil ha, klikk på "Legg til hotell" under handlekurven og start søk på det neste reisemålet.

Bestill fergebilletter

Du bestiller direkte hos rederiet, hvor du også henvender deg med evnt. spørsmål om båten(e), tider, priser og billetter:

Kart over båtforbindelser fra Rhodos
(Åpnes i nytt vindu hos Google Maps)

Bestill utflukter

Utflukter bestiller du på stedet, enten på app'en vår eller hos reiselederne eller samarbeids-partnerne våre.


Tips & Inspirasjon til deg som skal på øyhopping

Våre beste tips for øyhopping

På bloggen vår har vi samlet nyttige tips og sånt som er greit å vite når man skal på øyhopping. Les mer om hvordan du bestiller fly, hotell og båtbilletter – og litt om den greske maten!

Les om øyhopping i Hellas på bloggen

Øyhopping med familien

Sara tok med seg familien og la ut på en herlig øyhopping på Hellas’ vakre øyer. De reiste rundt mellom Kykladene og besøkte Mykonos, Naxos og Koufinissi. Les om deres opplevelser. 

Les blogginnlegget (svensk)

Apollos reiseapp – tilbud, tips og informasjon

Reiser du med oss på en charterreise kan du laste ned appen vår helt gratis og ta den med på reisen – vi tror den kan gjøre ferien din enda bedre.

Les mer