Øyhopping: Kreta-Santorini-Amorgos-Ios-Kreta

På denne øyhoppingsruta opplever du både Hellas’ største øy og tre vakre øyer i Kykladene. Ruta starter på Kreta og tar deg videre til Santorini, Amorgos og Ios. Høydepunktene på reisen er Kretas store tilbud aktiviteter, fornøyelser og severdigheter, Santorinis vakre solnedganger, Amorgos krystallklare vanen og Ios’ sjarmerende atmosfære og pulserende uteliv.

Anbefalt tidsbruk for denne øyhoppingsruten er 14-21 dager.


Les mer om øyene og bli inspirert

Kreta

Kreta

Start øyhoppingen din på den greske øya som er hyppigst besøkt av oss nordmenn – Kreta. På denne store øya er det mye å finne på og oppholdet her er en reise i seg selv, så bli gjerne litt lenge her. Opplev mer enn strendene – lei en bil og kjør opp til små avsidesliggende byer, ta  på deg turskoa og gå i Samariaravinen og avlegg den myteomspunne øya Spinalonga.

På Kreta finner du både større byer med et myldrende folkeliv og mindre småbyer der hverdagslivet går sin vante gang. Fellesnevneren er de fantastiske strendene, det krystallklare havet og den herlige følelsen av å være i Hellas.

På den nordvestre siden av øya ligger populære Platanias og den vakre havnebyen Chania. I nærheten er det flere hyggelige småbyer som for eksempel Agii Apostoli, Agia Marina og Kolymbari.

På veien østover finner du livlige Rethymnon by som har en koselig småbyfølelse der den lange sandstranda strekker seg helt inn til byen. I det nordøstre hjørnet av Kreta ligger den genuine havnebyen Sitia som er perfekt for deg som vil blande byliv med fotturer og deilige dager på stranda.

Santorini

Santorini

Når man tenker på Hellas er det ofte Santorinis vakre landskap som dukker opp på netthinnen. Fjellandskapet ispedd de karakteristiske hvite husene med blå detaljer, som med det glitrende havet i bakgrunnen ofte var motivet på de postkortene vi pleide å motta fra venner som tilbrakte ferien i dette herlige landet. Øyas dramatiske form er resultatet av et gigantisk vulkanutbrudd for flere tusen år siden. Den indre vestkysten består av fjell som stuper rett ned i havet, den ytre østkysten er flat og med strender med svart lavasand.

Utelivet på Santorini varierer avhengig av hvor på øya du bor. I Fira - eller Thira som det også skrives - og i Oia er det flest barer og nattklubber. I strandbyene Kamari, Vlychada og Perissa & Perivolos er tempoet litt roligere.

Liker du og oppleve nye ting i ferien kommer du til å elske Santorini, her er det nemlig mulighet for å oppdage noe nytt hver dag. Ta en utflukt til en annen by, ta en tur på terrengsykkel eller snorkle blant fargerike fisker.

Amorgos

Amorgos

Velkommen til det store blå - Amorgos er nemlig kjent for å ha Hellas’ klareste vann. Denne vakre lille øya ligger rett sørøst for Naxos og består av en karrig fjellkam, omgitt av det klare, blå Middelhavet. Tempoet på Amorgos er rolig og hit reiser du for sol og bad, god mat og vakre omgivelser.

Amorgos er fremfor alt kjent som øya der deler av filmen "Det store blå" ble spilt inn i 1988. Det var også i den forbindelse at Amorgos fikk sitt store gjennombrudd som reisemål. Til tross for dette oppleves øya genuin og rolig med en ekte gresk atmosfære.

En av de største severdighetene på øya er klosteret Hozoviotissa, som også er det nest eldste klosteret i Hellas og ble oppført allerede i 1017. Klosteret ble oppført til ære for Panagia, Jomfru Maria, som er øyas skytshelgen og er bygd inn i det omliggende fjellets form. Trappene opp kan være ganske tøffe å gå, men fra toppen av klosteret har du en fantastisk utsikt over havet. Vel oppe byr munkene deg på psimeni raki og loukoumi (turkish delight) mens du går rundt og kikker på klosterets portretter og små skatter.

Ios

Ios

Ios er en av Hellas’ festligste øyer og et populært reisemål for festlystne! Når du ankommer Ios kommer du til den fine lille havna Gialos, med en trivelig strand ved siden av. Her er det også flere hyggelige restauranter med utsikt over vannet og båtene. Ovenfor havna, oppe på åskammen, ligger Chora, Ios’ by og fornøyelsessentrum.

Til tross for at det er mye fest og moro er Ios en sjarmerende øy med små hvite hus og blå vinduslemmer, med blomster som skaper vakre fargeklatter i de trange gatene og smugene. Fra Chora har man utsikt mot toppen av et fjell der den vakre kirken Panagia Gremiotissa ligger. Hit valfarter turister rett før sola går ned for å få med seg den utrolige utsikten over havet og solnedgangen.

En av de mest populære strendene på Ios er Mylopotas, og her er det mye å finne på for den som ikke bare vil slikke sol i ferien. Vannsporter, pedalbåter og sandvolleyball - det er bare å velge! Det er også mange restauranter og kaféer der man kan slå seg ned og nyte av en god iskrem eller kaffe.

 


Slik bestiller du øyhopping

Vi anbefaler at du bestiller flybilletter i god tid, så du får de beste prisene. For dette ruteforslaget flyr du til og fra Kreta. Ønsker du å fly hjem fra en annen øy enn Kreta må du gjøre to separate bestillinger: én for utreisen og én for hjemreisen. Hotell kan du legge til når du bestiller flybilletter, eller som egen bestilling i ettertid. Du kan ha opptil fire hoteller i samme bestilling. Fergebilletter kjøper du direkte hos rederiet.

Bestill fly

Finn fly for utreise og hjemreise:

Søk flyavganger Oslo-Kreta t/r

Bestill hotell

Du kan ha opptil fire hoteller i samme bestilling, på ulike reisemål.

Søk hotell på det første reisemålet

Etter å ha valgt hotellet du vil ha, klikk på "Legg til hotell" under handlekurven og start søk på det neste reisemålet.

 

Bestill fergebilletter

Du bestiller direkte hos rederiet, hvor du også henvender deg med evnt. spørsmål om båten(e), tider, priser og billetter:

Kart over båtforbindelser fra Kreta
(Åpnes i nytt vindu hos Google Maps)

Bestilling av utflukter

Utflukter bestiller du på stedet, enten på app'en vår eller hos reiselederne eller samarbeids-partnerne våre.


Tips & Inspirasjon til deg som skal på øyhopping

Finn din favoritt blant de greske øyer

Krystallklart vann, bortgjemte strender og pittoreske byer. Eventyrlige fotturer, fartsfylte aktiviteter og fargerike drinker. De greske øyer har mye å by på og er et unikt ferieparadis, som du kan besøke igjen og igjen.

Les mer

Øyhopping med familien

Sara tok med seg familien og la ut på en herlig øyhopping på Hellas’ vakre øyer. De reiste rundt mellom Kykladene og besøkte Mykonos, Naxos og Koufinissi. Les om deres opplevelser. 

Les blogginnlegget (svensk)

Apollos reiseapp – tilbud, tips og informasjon

Reiser du med oss på en charterreise kan du laste ned appen vår helt gratis og ta den med på reisen – vi tror den kan gjøre ferien din enda bedre.

Les mer