Hva kan du gjøre på Naxos

Å gjøre på Naxos

Naxos kan både tilby en herlig, rolig ferie i en av de sjarmerende småbyene og mer fartsfylte aktiviteter til vanns. Sørg for å lære litt om øyas historie og ta en tur innom et av Naxos spennende muséer og oppsøk historiske steder i ferien. 

Ta turen til sjarmerende Chalki

I den lille sjarmerende byen Chalki er det et tradisjonelt veveri, et destilleri for sitronlikør og en liten marmeladefabrikk som kun benytter lokalprodusert frukt. Her er det også en god taverna, som ligger under et stort, frodig tre og en liten lokal vinbar.

Surf

Naxos har mange strender som er godt egnet til wind- & kitesurfing, både nybegynnere og rutinerte surfere. Flisvos sportssenter, som er både i Naxos by og Mikri Vigla, tilbyr ulike kurs og leier også ut utstyr.

Marmorens Apiranthos

Marmorbyen Apiranthos på Naxos ligger midt på øya og har vakre marmordekte gater. De gamle husene fra den venetianske epoken og de gamle, slitte trappene som leder opp til den øvre delen av byen skaper en spesiell atmosfære. Alle vinduskarmer og dørkarmer er i marmor, og det er fasinerende å se hvordan man bygde husene og la takene på tradisjonelt vis. Innbyggerne i Apiranthos har også sin egen spesielle stil og dialekt. Det finns også tre interessante muséer i Apiranthos som er verdt et besøk.

Idylliske Filoti

Filoti er Naxos' nest største by og ligger ved foten av fjellet Zeus. Det er en genuin gresk småby omgitt av olivenlunder og med den vakreste utsikt man kan tenke seg. Her er det små kaféer, og herfra går også turstien opp til fjellets topp. Det er en grotte i fjellet der du, om du sitter helt stille og ikke sier et ord, kan se gribber som flyr rundt utenfor.

Kastro på Naxos

Apollonas

Dette er en rolig liten fiskerlandsby som ligger på nordsiden av Naxos. Hit kommer du enklest med buss eller leiebil. Slå deg ned på en taverna i havna og nyt av grillet nyfanget fisk. Står vinden på fra sør eller vest kan det passe å ta en badeutflukt hit.

Idylliske Old Market

Old Market er en koselig og hyggelig bydel med smale gater som ligger rundt Kastroborgen i Naxos by. Her er det fint å bare tusle rundt og nyte den særpregede arkitekturen og de vakre blomstene som klatrer på husveggene. Det er dessuten mange små butikker der du kan shoppe morsomme ting å ta med hjem. 

Hjemme hos Della Rocca

Høyst oppe i Kastroborgen i Naxos by ligger familien Della Roccas hjem bevart som et museum. Her blir man satt tilbake til en svunnen tid og får oppleve følelsen av hvordan det var att bo og leve i borgen. I muséet er det også et piano med kulehull fra Den andre verdenskrig.

Naxos arkeologiske museum

Det arkeologiske muséet ligger i den eldre delen av Naxos by, inne i kastroet. Muséet viser blant annet utgravninger fra den gamle byen Grotta som lå på Naxos før Santorinis vulkanutbrudd år 1500 f. Kr.

På taverna i Kinidaros

Kinidaros er en by på Naxos med vakre sitronlunder og skikkelig gode tavernaer. De fleste ligger ved det lille torget, der man om man har litt flaks kan få oppleve lokal musikk og dans. Byen ligger nært de fortryllende hvite marmorfjellene.