Kite- og vindsurfing på Lefkas

På Lefkas er det vannsport som gjelder. Hit kommer vind- og kitesurfere fra hele verden for å trene og mestre de utfordrende bølgene. Strendene på Lefkas er inne på mange topp 10-lister over de beste surfestrendene i verden. Vinden er sterk og varm – helt perfekt for surfere. Vinden kommer i hovedsak fra vest og nordvest, og blåser nesten til akkurat samme tid hver dag – fra tidlig til sen ettermiddag. 

Les mer og bestill din reise til Lefkas

 Kart over Lefkas' vind og strømmer

Vindsurfing på Lefkas

De beste surfestrendene

Det er fremfor alt to strender som er populære for surfing på Lefkas: Vassiliki på sørlige Lefkas og Agios Ioannis i nord. Vassiliki passer ekstra godt for vindsurfing, mens kitesurferne holder mest til i Agios Ioannis. Du kan selvfølgelig prøve deg på både vind- og kitesurfing på begge strendene.

Milos Beach på Lefkas

For erfarne og nybegynnere

Rett ved Agios Ioannis ligger Milos Beach, som også er populær blant kitesurfere. Her arrangeres blant annet Kite Surf Open. Ettersom vinden er sterkere her og bølgene bryter, er stranden bedre egnet for erfarne kitesurfere. Er man nybegynner passer sandstranden Agios Nikolaos bedre. Her er ikke vinden like sterk.

Alltid surfemuligheter i nærheten

Alltid surfemuligheter i nærheten

Lefkas er en relativt liten øy, så uansett hvor du bor er du alltid i nærheten av skjønne surfestrender. Bor du i Nidri tar det ca. 25 minutter til både Vassiliki og Agios Ioannis. Er du bare ute etter å surfe, sole deg og chille på stranden i ferien kan du alltids velge et hotell i Vassiliki. Agios Nikolaos ligger over broen på fastlandet, ca. 20 minutter med bil fra Lefkas by.