Strendene å besøke

For sol- og badeelskeren er det mange herlige strender å velge blant i Sitia. Nyt av late dager på Sitias egne strand eller ta en tur utenfor byen og besøk palmestranda Vai, paradisstranda Voulisma eller det naturlige spaområdet Erimoupolis. Les mer om strendene her!

Bestill reise til Sitia >>

Les flere reisetips til Sitia

Vaistranden Vaistranden

Sitias egen strand

Hvor du enn befinner deg i Sitia er det aldri langt til et bad i havet. Rett nedenfor bykjernen strekker den to kilometer lange sandstranda seg ut, som dessuten har fått EUs Blått Flagg for det rene vannet. På stranda er det solsenger, parasoller og dusjer, og de fleste av strandbarene serverer deg der du ligger på solsenga.

Palmestranda Vai

Cirka 20 minutters biltur fra Sitia finner du den naturskjønne stranda Vai. Stranda er den eneste i sitt slag i Europa der den kantes av en naturlig palmeskog. Dessuten sørger nonnene i det lokale klostret for at stranda er ren og fin!

Den nedsunkne byen

Stranda Erimoupolis ligger i det arkeologiske utgravningsområdet Itanos som kalles "den nedsunkne byen". Her er det tre vakre strender som er gratis for turister. Snorkler man i området skal man definitivt se etter ruinene fra Itanos storhetstid som ligger under vann.

Xerokampos Xerokampos

Naturlig spa

På Xerokampos, det naturlige spaområdet, kan man tilbringe en hel dag. Området består av fem ulike strender på ett og samme sted, med det fineste vannet på østsiden av Kreta. Her er det strender for enhver smak – sandstrender, strender med leire - perfekte for leirebad og strender med Argilosstein som er som en naturlig peeling for huden.

En dag i paradis

Paradisstranda Voulisma ligger omtrent en time med bil fra Sitia. Stranda er kjent for sitt krystallklare, blå vann. For å sikre seg de beste plassene gjelder det å være ute i god tid, innen de større turiststrømmene ankommer.

Koselige Makrigialos

Cirka 50 minutters biltur unna, på sørkysten, finner du en lang, barnevennlig strand. Her er det flere beachbarer der du kan leie solsenger og nyte av det krystallklare vannet. Pass på å tilbring et par timer i den koselige byen Makrigialos og gå langs den lille havna eller slå deg ned på en av tavernaene som ligger på stranda.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kreta, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Reiser til Kreta

Apollo er Nordens største arrangør av reiser til Kreta og kan tilby alt fra enkle, koselige familiehotell til store luksushotell. Hotellene er spredt utover hele øya på både kjente og ukjente steder.

Les mer om Kreta

Våre hoteller på Kreta

Apollo Mondo-hotellene er vi mest stolte av, og du finner flere på Kreta. Flest er det av hoteller med lokal touch og personlig atmosfære men velg Apollo Mondo Selected-hotell om du ser etter høy standard på strand.

Se alle hoteller på Kreta

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her