Strendene å besøke

For sol- og badeelskeren er det mange herlige strender å velge blant i Sitia. Nyt av late dager på Sitias egne strand eller ta en tur utenfor byen og besøk palmestranden Vai, paradisstranden Voulisma eller det naturlige spaområdet Erimoupolis. Les mer om strendene her!

Vaistranden

Sitias egen strand

Hvor du enn befinner deg i Sitia er det aldri langt til et bad i havet. Rett nedenfor bykjernen strekker den to kilometer lange sandstranden seg ut, som dessuten har fått EU:s Blått Flagg for det rene vannet. På stranden er det solsenger, parasoller og dusjer, og de fleste av strandbarene serverer deg der du ligger på solsengen.

Palmestranden Vai

Ca. 20 minutters biltur fra Sitia finner du den naturskjønne stranden Vai. Stranden er den eneste i sitt slag i Europa der den kantes av en naturlig palmeskog. Dessuten sørger nonnene i det lokale klostret for at stranden er ren og fin!

Den nedsunkne byen

Stranden Erimoupolis ligger i det arkeologiske utgravningsområdet Itanos som kalles "den nedsunkne byen". Her er det tre vakre strender som er gratis for turister. Snorkler man i området skal man definitivt se etter ruinene fra Itanos storhetstid som ligger under vann.

Naturlig spa

På Xerokampos, "det naturlige spaområdet", kan man tilbringe en hel dag. Området består av fem ulike strender på ett og samme sted, med det fineste vannet på østsiden av Kreta. Her er det strender for enhver smak – sandstrender, strender med leire - perfekte for leirebad og strender med Argilosstein som er som en naturlig peeling for huden.

En dag i paradis

Paradisstranden Voulisma ligger omtrent en time med bil fra Sitia. Stranden er kjent for sitt krystallklare, blåe vann. For å sikre seg de beste plassene gjelder det å være ute i god tid, innen de større turiststrømmene ankommer.

Koselige Makrigialos

Ca. 50 minutters biltur unna, på sørkysten, finner du en lang, barnevennlig strand. Her er det flere beachbarer der du kan leie solsenger og nyte av det krystallklare vannet. Pass på å tilbring et par timer i den koselige byen Makrigialos og gå langs den lille havnen eller slå deg ned på en av tavernaene som ligger på stranden.

Xerokampos