Mochlos ved Sitia

Dette kan du gjøre i Sitia

Sitia ligger omgitt av et frodig landskap med flere vakre små byer som du kan besøke. Ta en tur til Kretas egne Saint Tropez, den tradisjonelle lille byen Mochlos eller ta en tur ut i det fri og ta turen opp på det vakre Lassithiplatået. Her kan du lese mer om våre beste tips for et opplevelsesrikt opphold!

De grønnkledde fjellene

Er du glad i å gå i fjellet bør du legge turen opp til Lassithiplatået og oppleve det tradisjonelle Kreta på 1200 meters høyde! Platået er et stort dalsøkk i Diktifjellene med ideelle forhold for landbruk, siden vårens smeltevann fra de omkringliggende fjellene samles her. Her er det produksjon av honning og bananer samt fantastisk utsikt.

Prisbelønt vin og olivenolje

Klosteret Moni Toplou er kjent for å ha den største vin- og olivenoljeproduksjonen på hele øste Kreta og de har vunnet internasjonale priser fler år på rad. Det bor fremdeles to munker i klosteret og her er det mulig med vinsmaking i den tilhørende fabrikken. Klosteret er også kjent for sine mange ikoner som dateres helt tilbake til 1600-tallet, da klosteret var en kunstnerskole for de mange munkene som en gang bodde der.

Lassithiplatået
Klosteret Moni Toplou

Chic by

Den som liker å shoppe bør besøke byen Agios Nikolaos - "den chiceste byen på øya". Ved torget finner du butikkgatene med flere forretninger, barer, kaféer og restauranter. Her samles man for å shoppe, spise og omgås og bare nyte den hyggelige atmosfæren i byen.

Det tradisjonelle Kreta

Mochlos er en vakker, tradisjonell by ved havet. Her er du langt unna turiststrømmen, med bare en håndfull tavernaer og noen butikker i byen. Vil du sole deg og bade er det en liten sandstrand og flere andre badesteder om du ikke lar deg skremme av noen steiner. Bare 5 minutters båttur utenfor er det utgravinger fra Minoer-tiden.

Dødens kløft

Er du interessert i fotturer tilbyr vi flere utflukter der du får se mer av Kretas vakre natur på en vandring. Du kan blant annet gå inn til Richtis Gorge der vi trasker gjennom en skog av hundreårige platantrær, eller til Zakros Gorge som også kalles "the Gorge of the Dead" - dødens kløft.