Plakias – Kretas fineste strender

Nyhet sommer 2021!

  • • Vakre strender!

Apollo service

Her jobber Apollos dyktige reiseledere, som alltid er tilgjengelige for å gi deg informasjon, tips, og evt. hjelp ved behov. Du møter reiselederne på flyplassen og de kan nås døgnet rundt på servicetelefonen. Du kan også besøke de på kontoret.

Covid-19 innreisekrav: Corona-sertifikat • Innreiseskjema

NYHET! På Kretas sørkyst ligger Plakias, en hyggelig og rolig by med genuin atmosfære. Området kjennetegnes av de dramatiske fjellveggene, blandingen av karrige raviner og frodig natur med det vakre Libyske havet som bakgrunn. Til tross for at byen er liten er Plakias en høyst levende by der det meste foregår rundt strandpromenaden – slå deg ned på en uteservering eller ta et glass til tonene av live musikk. I området rundt byen er det mange turstier å velge blant. Hvorfor ikke prøve deg på turen inn i Kourtaliotiko Gorge, en av Kretas vakreste raviner med imponerende loddrette klipper på hver side.

Populære hoteller – Plakias

Alegria Beach Resort

Fra 3 242 NOK

Alianthos Garden

Fra 7 555 NOK

Alianthos Beach

Fra 5 415 NOK

Lamon

Fra 6 732 NOK

Fakta om Plakias

Mat og drikke

Det er flere restauranter med et stort utvalg, men typisk for tavernaene som ligger ved sjøen er fersk fisk og skalldyr, samt tradisjonell gresk mat. De fleste restaurantene ligger langs byens hovedgate ved sjøen. Prisene er Plakias er fortsatt ganske lave sammenliknet med større turiststeder på Kreta.

Transport t/r hotell

Bussturen fra flyplassen i Chania eller Heraklion til Plakias tar cirka 1 time og 40 minutter. Turen foregår vanligvis uten reiseleder fra Apollo.

Strender

  • Stranda i Plakias er cirka 1 kilometer lang med vakker, grovkornet sand. Den er relativt langgrunn, og passer altså også godt for barn. Det er ingen vannsportstilbud på stranda.
  • Prevellistranda ligger cirka 30 minutter unna med båt (avgang daglig t/r Plakias).
  • I Damnonivika, som ligger cirka 20 minutters spasertur unna, er det mulighet for vannsport som vannski og windsurfing.

Strandområdene på Kreta eies av kommunen og plassen leies deretter av hotellene. Derfor tilkommer det en ekstra kostnad for solsenger og parasoller.

Mer fakta

Været

jan 14°c
feb 14°c
mar 15°c
apr 17°c
mai 21°c
jun 25°c
jul 27°c
aug 27°c
sep 25°c
okt 22°c
nov 19°c
des 16°c
9,0 av 10 Plakias
Våre gjesters vurdering, Basert på 2 vurderinger