Borgen i Kos by

Severdigheter på Kos

Gå på påfugl- og skilpaddeskuing i den tette granskogen Plaka, besøk tempelet Asklepion eller ta den mektige borgen i Kos by nærmere i øyesyn – severdighetene er mange på Kos. Les mer om hva du ikke bør gå glipp av!

Bestill reise til Kos >>

Les flere reisetips til Kos

Tempelet Asklepion Tempelet Asklepion

Borgen i Kos by

Johannitterborgen i Kos by har i dag mange funksjoner. Her er det blant annet en konserthall. Borgen som er både museum og ruin er verdt et besøk, særlig pga. den imponerende bygningens skyld. Du er også velkommen selv om du bare vil beundre borgen. Åpent hver dag mellom kl. 8.00 og 15.00 bortsett fra mandager, da det holder stengt.

Plaka

I Plaka på Kos er det en tett granskog med en liten innsjø med skilpadder. Rundt innsjøen spaserer flotte påfugler og bidrar til stedets spesielle stemning. For å komme hit kjører du mot Kefalos og svinger til høyre etter flyplassen.

Hippokrates tre

Midt inne i Kos by står treet og minner om legekunstens far. Ved det nå så store treet sto Hippokrates når det falt seg sånn og delte sin kunnskap om medisin til de som ville høre på.

Asklepion

Templet Asklepion er det arkeologisk sett viktigste stedet på Kos. Tempelet, som fra starten av var et sanatorium tilegnet Apollons sønn Asklepios, ligger i et frodig naturområde. På utgravningsplassen kan du blant annet se tempelsøyler og mosaikk fra 400-tallet f. Kr. Her er det åpent hver dag mellom kl. 8.00 og 15.00, bortsett fra mandager da det er stengt. Inngangsbilletten koster ca. 4 euro. I høysesong går et rødt tog til Asklepion fra havna i Kos by. Turen tar omtrent en time.

Christodouloborgen

En mektig middelalderborg med en strategisk plassering ovenfor det som i dag er Pili på Kos. Du kommer til borgen om du går fra Palio Pili og så videre gjennom sypress-skogen der det også står en informasjonstavle. Det tar 20 minutter å gå til toppen og på veien møter du variert og vakker natur. Vil du gå lenger kan du gå halvdagsturer på de fine turstiene som er her.


Tips & inspirasjon

Se våre reiser til Hellas, finn ditt drømmehotell eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Reiser til Hellas

Enten du foretrekker et moderne turiststed med liv og røre døgnet rundt, eller vil bo mer bortgjemt med havet og den vakre naturen som nærmeste nabo – så har vi det du søker.

Les mer og bestill

Alle våre hotell i Hellas

Finn ditt favoritthotell blant et bredt tilbud av sjarmerende, små familiedrevne hoteller og større hoteller med alle tenkelige fasiliteter – på en rekke øyer og steder i Hellas!

Se alle hoteller i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her