Restauranter på Kos

Restauranter på Kos

Kos har et stort og velsmakende utvalg av restauranter, barer og kaféer. Velg mellom koselige, familiedrevne tavernaer, strandmiddager og festlige barer i bargata. Eller hvorfor ikke ta en kaffe i en gammel vindmølle oppe i Kefalos fjellene? Her kan du lese mer om hva du ikke bør går glipp av når det gjelder mat og drikke på Kos!

Bestill reise til Kos >>

Les flere reisetips til Kos

Restaurant i Kos by Restaurant i Kos by

Olympiada

En familietaverna som Dimitris og hans familie har drevet i 30 år! Her ønskes du velkommen med åpne armer og blir servert den beste maten i Kos by. Her lages alt på de aller ferskeste råvarene og tar du turen hit om morgenen eller på dagtid så ser du garantert en av de eldste familiemedlemmene i full sving med å skrelle grønnsaker eller forberede dagens retter.

Oromedon

Tavernaen Oromedon ligger rett til høyre når du kommer til den lille byen Zia. Beliggenheten er perfekt – herfra kan du få med deg øyas vakreste solnedgang. Tavernaen har et stort utvalg av meze-retter og du kan også bestille rødvin fra familiens egen vingård. Tavernaen blir fort fullbooket om sommeren, så be reiselederen bestille bord.

Godt i Mastichari

Besøk en ekte havneby, Mastichari på Kos, her er det mange hyggelige tavernaer. Spesielt Nostos er vel verdt et besøk. Smak de ulike mezes de tilbyr og deres spesielt velsmakende moussaka. Prøv også den ovnsbakte fetaosten som smakstilsettes med tomat og chilisaus – virkelig lekkert!

Avra Lounge Bar

Avra Lounge Bar ligger i en gammel italiensk bygning ved turistinformasjonen på Kos. Baren er veldig populær blant de fastboende. Hit kommer mange pga. beliggenheten og for å innta de lekre lunsjrettene, en kopp kaffe eller en god drink når kvelden nærmer seg. Når skumringen faller på kan du nyte solnedgangen på første parkett ved strand.

Middag på stranda

Vil du ha en hyggelig middag helt ved stranden er det hos Spitaki du skal bestille bord. Denne restauranten serverer god mat med italiensk touch. Her kan du stikke tærne i den kjølige kveldssanden mens du nyter måltider av høy kvalitet. Spitaki ligger i utkanten av Kos by, mot Psalidi.

God mat på Kos God mat på Kos

Nostos Beach bar

Velkommen til strandbaren med herlig gresk atmosfære, som er populær blant så vel turister som fastboende. Baren er åpen hver kveld, det spilles gresk musikk og om sommeren arrangeres også konserter med kjente greske artister. Nostos Beach Bar ligger på veien mot Psalidi, helt inntil strandkanten. 

Gresk og house

Kantouni, som ligger i Gamlebyens trange smug, er et populært tilholdssted blant grekerne som bor her. Du kan sitte både ute og inne i baren. DJen spiller noen ganger bare gresk musikk, men som regel er det housemusikk og R&B som strømmer ut fra høyttalerne.

Crêpes i alle smaker

Når du er litt småsulten kan en crêpe passe bra. På Crepa Crepa i Kos by får du de beste crêpene på øya. Du kan velge mellom fyldige crêpes med forskjellige fyll eller søte dessertvarianter. Her har de til og med lightcrêpes for deg som vil ha noe litt lettere!

Godt og blandet på Platanos

På Platanos i Kos by serveres det spennende retter som blander de klassiske greske smakene med påvirkninger fra andre matkulturer. Restauranten ligger ved Hippokratestredet der det sies at Hippokrates holdt sine forelesninger i antikkens Hellas.

Tyrkisk på Kos

For deg som vil spise tyrkisk mat kan vi anbefale et besøk til Serif, som du finne i byen Platani på Kos. Her serverer de det beste fra det tyrkiske kjøkkenet, men også gode greske retter. Personalet tar deg gjerne med ut på kjøkkenet for å vise deg dagens retter.

Restaurant i Kos by Restaurant i Kos by

Middag med utsikt

På en høyde utenfor Kos by ligger den hyggelige restauranten Lofaki. I tillegg til deilig mat byr de på en storslått utsikt over byen og den vakre fargesprakende solnedgangen.

Gode mezes

I utkanten av Kos by, mot Psalidi, ligger den koselige tavernaen Nestoras. Her kan du nyte så vel fersk fisk som nærheten til havet. Av alle de gode mezerettene er det minirekene og den grillede blekkspruten som utmerker seg.

Vannmølla i Zia

I Zia på veien mot Santa Maria-kirken ligger den idylliske kaféen Watermill of Zia. I trappene står fargerike krukker med hjemmelagde skilt som opplyser gjestene om husets spesialitet – deres egen limonade. I mai og juni, når det er jordbærsesong, tilsettes hakket jordbær i limonaden. Delikat!

Kaffepause i fjellene

Ta en kaffe på kaféen ”Die Grobe Mühle” oppe i Kefalos fjell på Kos. Fra den ombygde vindmølla får du et fint overblikk over det vakre landskapet mens du nyter kaffen. Etterpå kan du fortsette mot den lille havna Limnionas, der du finner en liten rolig strand.

Overraskelse på Elia

Elia, som betyr oliven på gresk, er en hyggelig gresk taverna i den gamle bydelen av Kos by. Her serveres alle mulige gode greske retter. Velg mezes fra menyen eller be servitøren om å overraske dere.

Chill på Mylos

Ved Lambistranda utenfor Kos by ligger den trivelige chill out-baren Mylos Beach Bar, som i helgene forvandles til et populært tilholdssted, fremfor alt lokalbefolkningen. Her er det alltid god stemning med avkoblende musikk og lekre drinker. Det er også volleyballbaner ved baren.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.