Koslige byer på Kos

Byene på Kos du bør se

Kos er en øy med mange vakre byer - Zia, Tigaki, Kefalos er bare noen av mange. Slå to fluer i en smekk og ta en sykkel- eller fottur for å se så mye som mulig av Kos på veien. Her kan du lese mer om hvilke byer som er verdt et besøk!

Bestill reise til Kos >>

Les flere reisetips til Kos

Fjellet Dikeos Fjellet Dikeos

Til toppen av Dikeos

Fra den lille byen Zia går det en tursti opp til toppen av Kos høyeste fjell og tårner 846 meter over havet. Oromedon er antikkens navn for fjellet, som i dag kalles Dikeos. Fra tavernaen Olympia 2 kan du følge pilene oppover. Den første delen av ruta går gjennom Zia, siden følger du en grusvei før den virkelige turen opp mot toppen begynner. Det er en utrolig vakker tur på omtrent to timer og utsikten er vel verdt slitet. På en klar dag kan man se Kalymnos, Leros, Pserimos, Plati, Nissyros og helt til Tyrkia og Rhodos. På toppen ligger også den lille søte kirken Agios Christos. Når du kommer ned igjen kan du med fordel bestille øyas beste moussaka på Olympia 2 i Zia.

Tramp i vei til Agios Fokas

Bortenfor Psalidi på Kos ligger et område som heter Agios Fokas. Her ligger strandklubber med koselig og avslappende atmosfære og meget hyggelig service. Du kan sykle hit fra Kos by. Ved fullmåne er det party i Agios Fokas.

Zia på Kos Zia på Kos

Pittoreske Zia

Ta en kveldstur til den lille genuine byen Zia på Kos. Det er et perfekt sted for å se solnedgangen og innta en herlig middag på en taverna. Fra den sjarmerende kaféen Watermill of Zia kan du se en av byens gamle vannmøller og slukke tørsten med en god limonade. I byen selges også produkter fra trakten som honning, sopp, krydder og håndverk. Et must er å besøke den lille kirken Santa Maria og prestens galleri med ikonmalerier.

Agios Stefanos

En liten øy som ligger rett utenfor stranden i Kefalos på Kos. Hit kan du padle med kano og blant annet beundre det fantastiske mosaikkgulvet i øyas basilika.

Ta turen til de små byene

Det er alltid en opplevelse å ta turen til en av de små byene på øya. I Pyli er det mange koselige kaféer med garantert lokal atmosfære. Det er en fin tur å kjøre på veiene som slynger seg i terrenget fra Kos by via Pyli og videre til Kardamena.

Sykkeltur til Tigaki

Det er populært å sykle til Tigaki på Kos. Det er i stort sett helt flatt hele veien og du sykler gjennom landlige omgivelser. På veien passerer du en liten vingård der du kan stoppe for å ta en hvil i skyggen med noe godt å drikke.

Besøk en vingård

På Kos er det to vinprodusenter Triantafyllopoulos og Xatzimanouli, der sistnevnte lager den mest populære vinen som du finner på menyen i mange restauranter og barer. Hvorfor ikke legge inn et besøk til en av vingårdene og se hvordan det går for seg når de lager vin. Xatzimanouli ligger langs hovedveien fra Kos by mot flyplassen, like etter byen Ziapari, på venstre side. Triantafyllopoulos kommer du til ved å ta av fra hovedveien etter Tigaki og svinger opp på veien mot Zia.   


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.