Tigaki på Kos

Aktiviteter på Kos

Trenger du en liten pause fra sol og bad så er det mye å finne på. Lek og moro i badelandet, slappe av i varme kilder eller lær deg mer om Hellas historie på det arkeologiske muséet. På Kos er det underholdning for enhver. Sjekk våre tips om noen av alternativene!

Bestill reise til Kos >>

Les flere reisetips til Kos

På vei til de varme kildene i Therma På vei til de varme kildene i Therma

Lek i vann for hele familien

Badelandet Lido ligger i utkanten av Tigakiområdet på Kos. Her får hele familien en morsom dag med de mange attraksjonene. Bølgesurfing i bølgebassengene, kjenn suget i magen i en av vannskliene eller ta det med ro i Lazy River. Du kan også spille vannpolo eller sandvolleyball med noen nye venner. Blir du med Apollo til Lido er både transport og inngangsbillett inkludert i prisen.

Varme kilder i Therma

På østsiden av Kos ligger Therma, og det er et meget spesielt sted. De varme kildene oppstår ved vulkanen Nissyros som ligger utenfor øyas kyst. Det er helt herlig avkoblende å synke ned i det rykende varme vannet, som kan bli opp til femti grader! Bad helst ikke med lyst badetøy, siden det lett misfarges av kildevannet. Om kvelden er det spesielt hyggelig stemning her, da det er litt roligere. Vannet fra kildene varmer også opp vannkanten på den lille stranden.

Kirke på kos Kirke på kos

Professionails

Benytt sjansen til å skjemme deg selv bort litt ekstra i ferien. På Professionails kan du få feriefine hender og føtter mens du unner deg en herlig avkoblende stund for deg selv. Du finner salongen ved delfinrundkjøringen i Kos by.

Plei deg selv

På Artemis Hamam i Tigaki er det spa og hamam. Den absolutt beste starten på ferien får du i et hamam der gamle hudceller skrubbes bort. Alt avsluttes med en herlig massasje. Perfekt for å oppnå en jevnere brunfarge!

Panagia Tsoukalaria

Denne lille privateide kirken ligger ovenfor Kos by. Her arrangeres det ofte grillkvelder om sommeren og man arrangerer festivaler og andre evenement. Fine omgivelser med en herlig utsikt.

Utendørskino

Det er en helt spesiell opplevelse å gå på utendørskino på Kos i den varme kveldsluften. Hver uke vises en relativt aktuell engelskspråklig film. Billettene koster rundt 7 euro og snacks og drikke kan kjøpes på stedet.

Det arkeologiske muséet

Muséet har redskaper, pyntegjenstander og smykker fra den hellenistiske, romerske og ottomanske epoken. Her finner du statuer fra 400 f. Kr til 400 e. Kr. av Afrodite, Hippokrates og Alexander den store. Det er åpent alle dager bortsett fra mandager og inngangen koster 3 euro. Det arkeologiske muséet ligger på Frihetstorget ved markedsplassen i Kos by.

Tyrkisk i Platani

På Kos merker man den tyrkiske påvirkningen overalt. Mange kjører til Bodrum på dagstur, men du kan oppleve den tyrkiske kulturen nærmere enn som så, nemlig i Platani. De tusen innbyggerne som bor her har sin opprinnelse i Tyrkia og har beholdt sin kultur og sine tradisjoner. I Platani ligger også den eneste moskéen på Kos som fremdeles er i bruk.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.