Vakre byer på Kefalonia

Syv vakre byer på Kefalonia

På Kefalonia er det mange små byer og vakre steder med fargeglade hus. I flere av byene kan finne tavernaer med ordentlig god mat som serverer mezes og andre gode greske retter. Se vår oversikt over syv byer på Kefalonia som er verdt et besøk!

Bestill reise til Kefalonia >>

Les flere reisetips til Kefalonia

Kefalonias vakre hus Kefalonias vakre hus

Hovedstaden Argostoli 

Kefalonias hovedstad Argostoli er en livlig og sjarmerende liten småby hvor det greske hverdagslivet går sin vante gang. Havnen er en av Hellas' største naturhavner og herfra går fergene til naboøyene. Langs havnepromenaden ligger koselige tavernaer og restauranter, men også grønnsaksmarked og fiskebåter. I havnen finnes også mulighet til å se de store havskilpaddene Caretta Caretta som vanligvis holder til på Zakynthos for å legge egg. 

Mens du er i Argostoli bør du smake øyas lokale kjøkken. Maten holder ofte høy kvalitet og er inspirert av italienske smaker. Ved torget og gågaten Lithostroto finnes kaféer hvor du kan slå deg ned og nyte en iskald frappe eller sterk gresk kaffe. Et bra landemerke for å finne byen er den nesten kilometerlange steinbroen Drapanos Bridge som går til den andre siden av bukten.

Rolige Svoronata

På Kefalonias sydvestkyst finner du rolige Svoronata som omringes av appelsintrær og olivenlunder. I Svoronata ligger de fine strendene Ammes, Avithos og Ai Helis. Selve bykjernen ligger noen kilometer innover i landet. Her slingrer smale gater og gamle bygninger ligger vegg i vegg med nye og mer moderne bygninger. De velstelte hagene dufter godt av bougainvillea, jasmin og sitrontrær. Lokalbefolkningen selv slår seg gjerne ned utenfor huset i skyggen etter dagens gjøremål, slik som de alltid har gjort. 

Badevennlige Lassi

Fra Argostoli er det cirka 2 kilometer til badebyen Lassi som med sine vakre strender har blitt en favoritt hos mange av Kefalonias besøkende. Langs Lassis kyst finnes det flere strender. En av de mest populære er den langgrunne stranda Makris Gialos. Her kan man leie solsenger om man ønsker. En annen populær strand er Platis Gialos. 

Fiskardo på Kefalonia Fiskardo på Kefalonia

Pittoreske Fiskardo

En av Kefalonias vakreste, og kanskje mest kjente byer, er den lille byen Fiskardo, som ligger på den østre siden av øya. Vil du se kjendiser mens du er på Kefalonia er det til Fiskardo du bør ta turen. Hit kommer nemlig flere store stjerner for å nyte en uforstyrret ferie i vakre omgivelser. Byen klarte seg helt unna jordskjelvet i 1953, og husene er tydelig inspirert fra den venetianske epoken. I den koselige havn ligger kaféer, tavernaer og små butikker på rekke og rad, og det er hyggelig å spasere rundt. Ta en kaffe og se sola gå ned over de fargeglade husene. Hvem vet, kanskje du får et glimt av Robert de Niro, Madonna eller Tom Hanks!

Sol og bad i Lixouri

Rolige Lixouri ligger på halvøya på den vestre delen av Kefalonia og har flere fine langgrunne strender. Her råder en genuin gresk atmosfære og ved torget i sentrum og langs havnen, finnes det noen tavernaer og kaféer. De mest populære strendene er Xi Beach og Mega Lakos som begge er langgrunne og består av rødaktig sang. En annen populær strand er Petani Beach som minner om den kjente Myrtos Beach med hvit sandstrand og turkist vann.

Skala

På østkysten av Kefalonia ligger Skala som har en tre kilometer lang rullesteinstrand. Her er vannet helt krystallklart. Naturen i Skala er frodig og grønt. Ta en gåtur til stedet der Skala lå før ødeleggelsene etter jordskjelvet i 1953. Turen opp krever at man er i ganske god form, men vel oppe belønnes du med en fantastisk utsikt. Et stykke bortenfor Skala ligger Potamaki Beach, hvor du kan se de berømte havskilpaddene Caretta Caretta legger egg. 

Sami

Sami er en koselig fiskeby som du kanskje kjenner igjen fra filmen Kapteins Corellis Mandolin, som ble spilt inn her. Filmen har betydd mye for Kefalonia ettersom turismen fikk en real oppsving etter premieren. I Sami kan du spise godt på noen av restaurantene nede ved vannet eller bare spasere rundt i byens hyggelige gater. Den fine stranda Antisamos ligger heller ikke langt unna. 


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

Les mer og bestill ferien din til Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her