Bilde av: Pittoreske Assos

Oppdag Kefalonia

Trollbindende naturopplevelser og sjarmerende småbyer bør være med på listen over hva du skal få med deg på Kefalonia.  Les om de opplevelsene på Kefalonia som du helt enkelt ikke må gå glipp av!

Bestill reise til Kefalonia >>

Les flere reisetips til Kefalonia

Bilde av: Herlige Assos Herlige Assos

Hyggelig bybesøk

På den nordvestre delen av øya ligger den pittoreske byen Assos. Det er hyggelig å tilbringe ettermiddagen her og spasere i byens gater og bare kjenne på byens atmosfære. Blir det for varmt kan du ta deg et bad på den lille stranden. Det finnes også flere tavernaer som serverer deilige fiskeretter. Ruinene etter et venetiansk slott ligger i passe avstand fra Assos for deg som vil bevege deg. Om du kjører fra Argostoli tar det omtrent 45 minutter til Assos.

Agios Georgios-slottet og Kastro

Bare omtrent 15 minutter sør for Argostoli ligger Kastro og Agios Georgios-slottet på en høyde og skuer ut over omgivelsene. Kastro var øyas hovedstad frem til år 1757 da de byttet til Argostoli på grunn av nærheten til vannet. I dag er det bare ruiner igjen av borgen og det er en fin spasertur opp dit. Agios Georgios-slottet fra 1500-tallet ble ødelagt av jordskjelvet, men er nå blitt restaurert.

Langs havet

Å gå langs havet er en opplevelse i seg. Hvorfor ikke tilbringe en tidlig formiddag med å gå langs Fanari Road som går mellom Lassi og Argostoli. Turen tar cirka to timer å gå og den byr på vakker natur med olivenlunder, pinjetrær og fine små badeviker. Du passerer også en og annen taverna på veien. Halvveis kommer du til å se det berømte Theodori-spiret som ble oppført av den britiske guvernøren Napier. Det mystiske naturfenomenet Katavothres kommer du også til å se. Her leder strømmene vann inn i en kløft ved stranden og fører det under bakken til den andre siden av øya.

Bilde av: Melissani Melissani

Melissanisjøen

I Melissani er det en underjordisk kilde der vannet skifter farge med lyset og døgnets timer. Inne i grotten kjører du i en liten båt og får en guidet tur av en lokalguide. Det er en mektig følelse å gli frem i vannet og samtidig se opp på himmelen og se solstrålene som gjenspeiles på grotteveggen. Dette er virkelig en magisk naturopplevelse!

Drogaratigrotta

Drogaratigrotta byr på naturens eget under med imponerende stalaktitter og stalagmitter, som de mener er over 5 millioner år gamle. Hvert år holdes konserter her siden akustikken mellom klippeveggene virkelig er imponerende. Drogarati ligger midt på øya i nærheten av Sami.

Arkeologiske museet i Argostoli

Dette er et av Hellas’ mest interessante museum. På Kefalonia har man funnet fornminner som er 40 000 år gamle. Det er et lite og meget informativt museum med bilder av utgravningene fra ulike steder på øya, for eksempel Poros, Fiskardo og Sami. Åpent kl. 9.00-15.30 tirsdag-søndag. Stengt mandager.

Bilde av: Fiskardo Fiskardo

Sami

Sami er en koselig fiskerlandsby som du kanskje drar kjensel på fra filmen Kaptein Corellis mandolin, som ble spilt inn her. Filmen har betydd mye for Kefalonia siden turismen her virkelig fikk en oppsving etter premieren. I Sami spiser du godt på de mange restaurantene som ligger nede ved vannet eller kanskje velger du bare å ta en runde rundt i den hyggelige byen. Det er ikke lange veien til den fine stranden Antisamos.

Gamle og nye Farsa

Litt nord for Argostoli ligger ruinene av den lille byen Farsa. Den ble ødelagt, akkurat som resten av øya, av jordskjelvet på 50-tallet. Siden de ikke har ønsket å bygge nytt på det stedet der tragedien utspilte seg så ligger den nye byen Farsa nedenfor den gamle. Mange av ruinene fra den gamle byen står igjen som en øde spøkelsesby. Husk at du ikke får ta med deg steiner!

Kjendisenes Fiskardo

Har du lyst til å se en verdenskjendis skal du ta turen til det lille stedet Fiskardo. Hit kommer nemlig flere av de store stjernene for å ta en pause fra det hektiske livet i disse hyggelige omgivelsene. Byen klarte seg under jordskjelvet i 1953, og husene her er tydelig preget av den venetianske tilstedeværelsen. I den koselige havnen er det fint å bare traske rundt og kjenne på atmosfæren. Ta en kaffe og se når solen gå ned over de fargerike husene. Hvem vet, kanskje får du en glimt av Robert de Niro, Madonna eller Tom Hanks!

Folkemuseum

Inne i Argostoli ligger det et folkemuseum som er vel verdt et besøk. Her kan man blant annet se fotografier av hvordan Argostoli så ut før jordskjelvet. Rett ved siden av inngangen til museet ligger Kefalonias største bibliotek.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

Les mer og bestill ferien din til Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her