Smaken av Kalymnos

Smaken av Kalymnos 

Kalymnos byr på mange smaksopplevelser og lekre måltider for en hver anledning. Fiskerestauranter, koselige familieeide tavernaer eller påfyll etter klatringen – her er det noe for alle! Sjekk våre beste tips for å oppdage smaken av Kalymnos' kjøkken.

God dessert

Smak den rykende ferske og varme ghalaktobouriko fra Kalymnos. Desserten, som er en myk kake med filodeig, spiser de overalt i Hellas men anses være spesielt god på Kalymnos. I havna kan du alltid kjøpe fersk ghalaktobouriko.

Friterte minireker

I havna i Pothia på Kalymnos ligger de beste fiskerestaurantene du kan tenke deg! Det er mange å velge mellom men Sebastian er vår favoritt. Her kan de virkelig kunsten å lage lekker mat av den dagsferske fangsten fra fiskebåtene. Du må prøve de friterte minirekene fra Symi som man spiser hele med skallet på. Mums!

Familieeid med vakker utsikt

Familieeide Aegean Tavern byr på velsmakende retter fra Middelhavet og en vakker utsikt over havet i Massouri. Tavernaen er populær, så for å være på den sikre siden er det smart å bestille bord.

Taverna på Kalymnos

Hjemmekoselig atmosfære

I marinaen ligger den hyggelige tavernaen Stukas, der menyen består av lekre, tradisjonelle retter. Her råder en herlig, gresk atmosfære der du blir en av familien. Glem ikke å hilse på mamma Popi som har eid og jobbet i restauranten i omtrent 30 år.

Etter klatringen

Kalymnos er et populært sentrum for klatring, og etterpå er det et stopp på Fatolitis Snackbar et must. Dette er en livlig kafé med koselig innredning der veggene prydes av plakater fra ulike fjell og på den hyggelige terrassen henger drueklasene fra taket. På menyen finner du alt du kan ønske etter en tøff klatretur; vafler, omeletter og varme sandwicher. Her får du muligheten til å utveksle erfaringer og høre andre ihuga klatreres eventyr.