Aradenaravinen

Dagsprogram – Fottur på vestre Kreta

 

Dag 1 Ankomst til Kreta
Ankomst flyplassen i Chania der vi møtes av vår lokalguide. Transport til hotell i Chania for overnatting.

Dag 2 Chania-Paleochora
Frokost på hotellet. Transport til Paleochora på sørvestre Kreta. Hotellet vi skal bo på her ligger nært stranda og det blir god tid til å ta et første bad i Det libyske hav. Overnatting i Paleochora.

Dag 3 Paleochora-Sougia-Omalos
Vi forlater Paleochora og går langs kysten til Sougia. Turen går i oppover- og nedoverbakke før vi er fremme ved det tidligere kurstedet Lissos, som under sin storhetstid var kjent for sitt helbredende vann. Vi fortsetter så videre i cirka 1 time til vi når byen Sougia. Om ettermiddagen er det transport til Omalos der vi overnatter.
Vandringstid: 5-6 timer, + 500 meter/- 500 meter.
Overnatting i Omalos.

Dag 4 Gigilos Peak.
Etter en kort kjøretur til Xyloskalo (1200 meter), starter vi turen oppover Gigilos (2080 meter). Vi får en panoramautsikt over Omalosplatået, Samariaravinen og Lefka Ori – de hvite fjellene. Landskapet blir bare mer og mer storslått jo høyere vi opp vi kommer. Et kort stykke er stien noe krevende og vi må klatre i visse partier. Etter tre timers vandring kommer vi til toppen og herfra er det en fantastisk utsikt uansett i hvilken retning vi speider: Chania i nord, havet og øya Gavdos (Europas siste utpost mot Afrika) i sør, fjellet Pachnes (2452 meter) i øst,  og vestover ser vi det vakre landskapet. Vi går ned samme vei som vi kom og stopper for lunsj på en taverna med en imponerende utsikt over fjellet vi nettopp har besteget. Etter lunsj fortsetter vi vår vandring mot hotellet.
Vandringstid: cirka 6 timer. + 800 meter/- 800 meter.
Overnatting i Omalos.                

Dag 5 Samaria Gorge
Akkurat som i går starter vi ved Xyloskalo (1200 meter), men i dag skal vi gå nedover. Den første delen av turen er den bratteste, men stien er velholdt og etter cirka 1 time kommer vi til bunnen av ravinen og fortsetter videre langs elven. Vi spiser vår medbrakte lunsj ett eller annet sted ved elven. Etter cirka 6 timers vandring er vi fremme i byen Agia Roumeli. Her blir det god tid til sol og bad på stranda. Om ettermiddagen tar vi en ferge til Loutro der vi skal overnatte. Den sjarmerende byen Loutro er helt bilfri, det er nemlig bare mulig å komme seg til Loutro til fots eller med båt.                       
Vandringstid: 5-6 timer, -1000 meter.
Overnatting i Loutro.

Dag 6 Loutro
Vår rute i dag starter og slutter i Loutro. Vi går først via terrassefeltene til byen Livaniana, cirka 320 meter over havet. Utsikten er makeløs. Vi går ned i ravinen Aradena og fortsetter så i det tørrlagte elveleiet. Vi stopper for lunsj ved Marmarastranda og om ettermiddagen går vi cirka en time tilbake til Loutro.
Vandringstid: cirka 3,5 timer, +300 meter/-300 meter.
Overnatting i Loutro.

Dag 7 Loutro-Sfakia-Chania
I dag tar vi den imponerende stien som går ovenfor Loutro til Sfakia. Den er dog ikke så bratt som den ser ut til. Vi stopper ved Glyka Nera, også kalt Sweet Water Beach for et bad i det krystallklare vannet og fortsetter så til byen Sfakia. Derfra er det så transport til Chania.
Vandringstid: cirka 3 timer.

Dag 8 Hjemreise
Frokost og transport til flyplassen.

Bestill reisen