Pindusfjellene

Dagsprogram for fottur i Pindusfjellene

Dag 1 – 2
På egen hånd på hotell Salvator Villas & Spa i Parga.

Dag 3 Dikorfo – Kipi – Monodendri
Opphenting i Sivota/Parga cirka kl. 7.00 og transport cirka 2,5 timer til Dikorfo, en av de 43 små landsbyene i Pindusfjellene. Her møter vi vår fjellguide og starter turen vår. Vi går til nabobyen og derfra videre inn i skogen. Vi går over små bekker som er enkle å krysse på denne tiden av året og så forbi de ikoniske steinbroene Siomena og Ntovris, som er som tatt ut av et eventyr. I byen Kipi, kjent for sine hvelvede broer, tar vi en rast og hviler en stund. Deretter fortsetter turen vår gjennom det vakre landskapet til byen Monodendri der vi blir natten over.

Turens lengde: 20 km.
Høydeforskjell: 833 m – 711 m – 1 058 m.
Vanskelighetsgrad: middels.
Vegetasjon: ek, lind og andre trær som er vanlige i disse fjellene.
Fauna: hakkespett, hjort, kongeørn, rovfugler, bjørn.
Overnatting på pensjonat i Monodendri.
Måltider: lunsj boks samt middag på hotellet.

Dag 4 Monodendri - Papigo
I dag sikter vi oss inn mot Mikro Papigo og går gjennom Vikosravinen, verdens dypeste ravine i forhold til bredden. Ravinen er opp til 1750 meter dyp og 110 meter bred på det bredeste. Turen er utfordrende men svimlende vakker. Vi passerer stedet der Vikosravinen møter ravinen Mega Lakkos og stedet der elven Voidomatis, kjent for sitt kjølige og klare vann, har sitt utspring. Vannet holder cirka 8 grader og kan drikkes. Fremme i Mikro Papigo sjekker vi inn på det prisbelønte Hotel 1700 med bygninger som kan dateres tilbake til 1700-tallet.

Turens lengde: 12,5 km.
Høydeforskjell: 1 060 m – 550 m – 1 000 m.
Vanskelighetsgrad: vanskelig.
Vegetasjon: ek, lind og andre trær som er vanlige i disse fjellene.
Fauna: hakkespett, hjort, kongeørn, rovfugler, bjørn.
Overnatting i Mikro Papigo på Hotel 1700.
Måltider: frokost på hotellet. Lunsj boks. Middag på hotellet.

Dragesjøen

Dag 5 Mikro Papigo – Dragesjøen og tilbake
Dagens tur er relativt kort i forhold til tiden det tar å gå den, for etappen er tøff og det går mye opp og ned. For å slippe solas varmeste stråler starter vi tidlig og setter i gang med stor entusiasme den velkjente turen fra Mikro Papigo til Timfi. Første delen går gjennom lav vegetasjon og fører oss til vannkilden Avragonia og etter ytterligere en drøy kilometer kommer vi til dagens andre vannkilde, Antalki. På 1 520 meter kommer vi til vannkilden Trafos. Nå blir terrenget enda brattere og fra vannkilden Krouna ser vi rasteplassen Timfi, men vi har ytterligere cirka 45 minutters bratt vandring/klatring før vi er fremme ved vårt første mål for dagens tur.Utsikten fra rasteplassen Timfi kan ikke beskrives på annen måte enn makeløs. Her tar vi en pause og beundrer ravinen, klippene og utsikten innen vi fortsetter turen nedover mot Drakolimni, Dragesjøen, Hellas' mest kjente fjellvann.

I sjøen lever små amfibiske salamandre som ser ut som små drager. Fra sjøen fortsetter vi den siste biten til Mikro Papigo der bussen venter på oss for å kjøre oss tilbake til Parga.

Turens lengde: 13 km.
Høydeforskjell: 112 m – 1 912 m (hvileplass) – 2 006 m (Dragesjøen)
Vanskelighetsgrad: vanskelig.
Fauna: villgeit, salamander, bjørn.
Måltider: frokost på hotellet, lunsj boks.

Dag 6-8
På egen hånd på Hotell Salvator Villas & Spa i Parga

Bestill reisen