Flybilletter til Paris

Fly til Paris

Fly til Paris

Flyr du fra Oslo kan du fly direkte til Paris daglig, med Air France, SAS eller Norwegian. Fra andre norske flyplasser er det gode forbindelser – tross en mellomlanding på veien.

Flyplasser i Paris

Paris har to internasjonale flyplasser, Charles de Gaulle og Orly. De fleste flyselskap flyr til Charles de Gaulle, mens Norwegian flyr til Orly.

Charles de Gaulle flyplass

Charles de Gaulle, som også kalles Roissy-flyplassen, er Europas nest største flyplass etter Heathrow i London. Den ligger ca. 25 km nordøst for Paris sentrum. Over 60 millioner passasjerer er innom flyplassen og dens tre terminaler hvert år. Terminal 2 har hele 7 haller, som hver seg er som egne terminaler. Flyplassens terminaler er forbundet med CDGVAL, et automatisk togsystem som det er gratis å reise med.

Fra Charles de Gaulle til Paris reise man enklest med lokaltog, buss eller taxi. Det raskeste er lokaltoget som tar ca. 30 minutter til togstasjonen Gare du Nord. Det er to togstasjoner på flyplassen, en i komplekset Roissypôle ved terminal 3, og en ved TGV-stasjonen under terminal 2. TGV er vanlige tog som går til ulike deler av Frankrike, mens lokaltoget heter RER.

Det går også flere ekspressbusser fra flyplassen. easyBus går til området rundt Louvre, Roissybus stopper ved Palais Garnier, og Air Frances egen busservice Les Cars Air France, har 3 linjer – som blant annet går til Place de l’Etoile, Gare Montparnasse og Gare de Lyon.

Orly flyplass

Paris-Orly er den nest største flyplassen i både Paris og Frankrike som helhet. Den ligger ca. 13 km sør for Paris. Fra Norge flyr Norwegian direkte til Orly. De fleste innenriksfly i Frankrike går fra Orly. Lander du på Charles de Gaulle og skal videre med innenriksfly fra Orly går det et lokaltog, RER, mellom flyplassene. Beregne cirka 1 time på denne transporten.

Transporten fra Orly til Paris sentrum innebærer enten lokaltog, buss eller taxi. Til togstasjonen Antony kommer du til med det automatiske transfersystemet Orlyval, som også er forbindelsen mellom flyplassens to terminaler. Orlyval er gratis mellom terminalene, men man må betale for å reise til Antony. Fra den terminal sør går det sporvei til Metrosstasjonen Villejuif – Louis Aragon. Det finnes flere ulike bussforbindelser fra Orly til sentrum. Noen av de går direkte.

Fly til Paris

  • Oslo - Paris: ca. 2 timer 25 minutter
  • Bergen - Paris: ca. 4 timer (med mellomlanding)
  • Stavanger - Paris: ca. 4 timer (med mellomlanding)