Opplevelser i Hurghada

Prisgunstige i Hurghada

Hurghada er et prisgunstig reisemål og det er mange vakre suvenirer å kjøpe med hjem. Gå på marked og sjekk de håndlagde fatene, bomull, papyrus og parfyme. Sørg også for å ta dykkersertifikatet eller bli bedre hvis du allerede kan dykke. Sjekk våre prisgunstige tips!

Flere reisetips for Hurghada

Gå på marked

Et must i Egypt er å gå på marked, eller en souk som det heter på arabisk. I Hurghadas gamle bydel El Dahar finner du en herlig souk der du kan kjøpe krydder, frukt, klær, lamper og alt mulig annet. Egyptisk bomull eller papyruser fine suvenirer å ta med hjem.

Parfymens land

Parfymer har alltid vært en stor del av Egypt. I faraoenes Egypt ble parfyme benyttet enten som røkelse eller for gode dufter i kremer og oljer, i både personlige og religiøse anledninger. Man har for eksempel funnet beholdere av bergarten alabast med parfyme i de egyptiske gravene. I dag er det mange små parfymebutikker i Hurghada der du kan teste ut hvilke dufter som passer din personlighet og stil. Det er også mulig å blande seg frem til sin helt egne parfyme og velge en vakker flaske som passer.

Tradisjonelt håndverk på marked i Hurghada
Fargerike fisker

Håndlagde fat

I Hurghada, både på markeder og i småbutikkene langs Sheraton finner du mengder av vakre håndlagde fat. I blant får du til og med mulighet til å designe et eget mønster og velge farge. Du kan for eksempel få ditt navn skrevet på arabisk på fatet.

Dykkesertifikat

Rødehavet under overflaten er en opplevelse som du ikke bør gå glipp av i Egypt. Det krystallklare vannet er hjemmet til en rekke vakre skapelser som koraller, fargerike fisker, delfiner og skilpadder. Korallrevene kan utforskes på en snorkletur men vil du komme dypere ned i den herlige undervannsverden er dykking med flasker det beste alternativet. Det tilbys dykketurer for både nybegynnere og erfarne, og dykkekurs der du tar et sertifikat eller bare utvikler dykkerferdighetene dine.