Fakta – Sharjah

Lokal tid:

Norsk tid +3 timer vintertid, norsk tid +2 timer sommertid.

Språk:

Arabisk.

Valuta:

AED = Emiratarabisk dirham

Pass og visum:

Visum kreves for norske statsborgere. Les mer her.

Mat og drikke:

En middag koster ca. 180 kroner. Det serveres ikke alkohol i Sharjah.

Uteliv:
  • Det er mange restauranter og kaféer i Sharjah. Alkohol er ikke tillatt å kjøpe, selge eller konsumere, så der er ingen barer i Sharjah.
  • I Dubai er det derimot både barer og nattklubber.
Nyttig informasjon:

Turistskatt
Ved utsjekking skal det betales en turistskatt direkte til hotellet. Skatten er på 10-20 AED pr. rom pr. natt, avhengig av hotellets klassifisering.

Depositum
De fleste hotellene krever et depositum ved innsjekking, vanligvis ca. 200 US$ pr. rom. Beløpet reserveres på kredittkortet og tilbakeføres ved utsjekking.

Alkohol i Emiratene
Prisene i barer og restauranter tilsvarer omtrent norske priser. Alkoholholdig drikke fås i de aller fleste tilfeller bare kjøpt i hotellene; aldersgrensen er 21 år. Tollfrie varer kan kjøpes på flyplassen i Dubai både ved ankomst- og avreise. (Dersom ett av våre hoteller ikke selger alkohol, vil det framgå av hotellbeskrivelsen.)

I Sharjah er det forbudt å drikke alkohol. Det selges ikke i emiratet, og det er heller ikke lov til å innføre alkohol.

Ramadan
Under Ramadan vil mange forretninger være stengt, og livet går stort sett litt langsommere overalt. Det er meget uvanlig at det serveres alkohol før solen går ned. På noen reisemål og hotell serveres ikke alkohol i det hele tatt under Ramadan, andre steder kun på utvalgte steder eller tillates kun på rommet. Det er ikke underholdning under Ramadan. Også Apollos utflukter kan bli påvirket.

Omtrentlige datoer for Ramadan
24. april 2020
13. april 2021
3. april 2022\

Skikk og bruk
I Emiratene soler man seg ikke toppløs, og man går ikke utenfor strendene eller bassengområdet i badetøy. I Sharjah er det noe strengere mht. klesdrakten og i tillegg til å dekke til skuldre og knær skal man unngå tettsittende og gjennomsiktige klær samt dekke overarmer og ankler. Menn bør ha langbukser. Ved besøk i moské skal kvinner dekke til håret med sjal.

For øvrig
Emiratene er i sterk vekst, og det foregår en kontinuerlig utbygging i byer og tettsteder. Det kan derfor pågå byggearbeider utenfor hotellene våre, noe som kan oppfattes som forstyrrende.

Vær oppmerksom på at personer under 21 år ikke får sjekke inn på hoteller i De forente arabiske emirater, som ikke reiser i følge med foreldre/foresatte. Har du ikke samme etternavn som foreldre/foresatte, må du fremvise fødselsattest. Er du under 21 år og reiser med en annen voksen person over 21 år, må du ha med kopi av pass til foreldre/foresatte, samt en fullmakt på engelsk. Ta kontakt med ambassaden for mer informasjon.