Fakta – Havanna

Lokal tid:
  • 6 timer.
Språk:

Spansk.

Valuta:

CUC = Pesos Convertibles 100 NOK = 11,54 CUC (jan. 2017)

Pass og visum:

Endringer i pass- og visumregler for reisende til Karibien. Lokale myndigheter krever nå passinformasjon før ankomst. Også myndighetene i USA krever disse opplysningene pga. overflyvning i amerikansk luftrom, såkalt Secure Overflight Information.

Les mer under Pass og visum.

Elektrisitet:

110-220 V. Adapter er nødvendig for 110 V.

Transport t/r hotell:

Du reiser på egenhånd.

Strender:

Playa del Este ligger ca. 25 minutters kjøring fra Havanna.

Uteliv:

I Havanna er det mange barer, klubber, ballett og teater. Store deler av fornøyelsestilbudet foregår på hotellene som har barer og nattklubber med underholdning.

Offentlig kommunikasjon:

Gode bussforbindelser mellom de større byene. Bussene er luftkondisjonerte og har faste avganger. Taxi er relativt rimelig i Havanna. Muligheter for å leie bil, men utvalget av utleiefirmaer er begrenset.

Nyttig informasjon:

I henhold til kubansk lov kreves det at reisende til Cuba ved ankomst skal kunne framvise bevis på gyldig reiseforsikring som dekker kostnader for medisin, legehjelp, syketransport og sykehusbesøk som kan oppstå ved eventuell sykdom. Har du kjøpt reiseforsikring gjennom Apollo, kan du laste ned bekreftelsen her. Les også annen viktig informasjon her.

Internettilgangen er fortsatt meget begrenset på Cuba. Så vel oppkobling med kabel som WiFi går meget langsomt (og faller tidvis helt ut). Det finnes heller ikke 3G-nett.

Hotellene i Havanna er gamle og sjarmerende, som resten av byen. Det skjer ikke ofte renoveringer, så standarden er for det meste lavere enn hotellene i badebyene.