Fakta – Cuba

Lokal tid:

Norsk tid -6 timer

Språk:

Spansk, men mange behersker også engelsk.

Valuta:

CUC = Pesos Convertibles 100 NOK = 11, CUC (Sept. 2019) 10 EUR = ca. 11,03 CUC

Pass og visum:

Endringer i pass- og visumregler for reisende til Karibien Lokale myndigheter krever nå passinformasjon før ankomst. Også myndighetene i USA krever disse opplysningene pga. overflyvning i amerikansk luftrom, såkalt Secure Overflight Information.

Les mer under Pass og visum.

Elektrisitet:

110-220 V. Adapter er nødvendig for 110 V.

Offentlig kommunikasjon:

Gode bussforbindelser mellom de større byene. Bussene er luftkondisjonerte og har regelmessige avganger. Taxi er rimelig i Havanna, noe dyrere i Varadero. Muligheter for å leie bil, dog er utvalget av leiebilfirmaer begrenset. Buss til fastlandet fra Cayo Guillermo. Det finnes et fåtall drosjer på øya.

Nyttig informasjon:

Reisende til Cuba må kunne dokumentere at de har reisesykeforsikring som dekker eventuelle utgifter til legebehandling, medisiner, syketransport og sykehusopphold. Har du kjøpt reiseforsikring gjennom Apollo, kan du laste ned bekreftelsen her. Les også annen viktig informasjon om Cuba her.

På Cuba er det vanlig å tipse når du har fått god service, også når du bor med All Inclusive. Dette er en viktig del av lønnen for dem som arbeider innen turisme og service. Spør gjerne din reiseleder hva som er vanlig å gi i tips.

Tilgang til internett er fortsatt begrenset; både kabeloppkobling og WiFi går til tider svært langsomt eller fungerer ikke i det hele tatt. 3G-nett finnes ikke.