God mat i Saranda

Mat og fornøyelser

På menyen i Saranda står fersk fisk, appetittvekkende skalldyr og lokale grønnsaker. Her får du tips om Sarandas mest genuine matopplevelser, og kan lese mer om hva nattelivet kan tilby.

Bestill reise til Saranda >>

Se flere reisetips til Saranda

Fersk fisk og skalldyr

Alle restaurantene i Saranda har fersk fisk på menyen. Prøv gjerne de ferske blåskjellene som tilberedes og serveres i flere forskjellige varianter. Blåskjellene kommer fra det nærliggende Butrint og selges på markedene tidlig om morgenen – for så å havne på din tallerken til lunsj.

Hvis du føler for litt luksus kan vi tipse om Restaurant Paradise, som ligger fint til ved havet, rett overfor hotell Butrinti. Den anses å være Sarandas fineste (og dyreste!) restaurant – men den er allikevel prisgunstig! Her kan du blant annet bestille de deiligste retter av blekksprut. 

En restaurantopplevelse utover det vanlige venter deg på restaurant Pupi på hotell Jaroal. Her kan du spise herlige fiskeretter, i blant til levende Balkanmusikk og spontan dans. 

Smått og godt

Sarandas eneste frozen yoghurt-sted er isbaren Kayak. Eieren Hallis, som bodde i Athen i 17 år, tok med seg idéen om denne populære og sunne delikatessen til Saranda, og har nå servert hjemmelaget italiensk gelato og frozen yoghurt til byens besøkere i to år.

Ettersom albanerne selv fremdeles ikke har oppdaget hvor godt frozen yoghurt er har Hallis begrenset tilbudet til høysesong. Kayak ligger ved hotell Kaonia på strandpromenaden på vei ned mot havnen.

Alle elsker vel pannekaker – det gjør de i alle fall på den lille pannekakerestauranten Like Creperi, som ligger på strandpromenaden. Eierne Victor og George har sørget for at gjestene har fått sine pannekaker og vafler i en tre års tid. De fleste er nok enige med oss i at dette er Sarandas beste pannekakerestaurant. Eller som Victor pleier å si: ”My name is Victor and I make the best pancakes”.

Ved havnen er det flere lokale markeder, der det blant annet selges friske frukt og grønnsaker. Gå ikke glipp av dette sjarmerende bondens marked, åpent alle dager mellom kl. 7.00 og 13.00.

Restaurant

Lyst på pizza?

I det sørlige Albania består matkulturen stort sett av en blanding av tradisjonelle retter fra de nærliggende landene Hellas og Italia. På restaurant Alfa Pizzeri er det mange forskjellige pizzaer å velge mellom – og de serveres, som seg hør og bør, rett fra steinovnen. 

Restauranten finner du ved sjøen, ikke langt i fra hotellet Butrinti. Prisene ligger på mellom 400 og 800 LEK og som gjest har du tilgang på gratis wifi.

Uteliv

Ta en helkveld på byen og nyt gode drinker på en av Sarandas klubber. Om dagen kan du kose deg i den loungeaktige stemningen i byen fra en solseng, og om kvelden forvandles stedene til ordentlige nattklubber som spiller de nyeste hitene. De fleste klubbene ligger utendørs ned mot sjøen, noe som gjør opplevelsen enda heftigere. Klubben som ligger nærmest sentrum heter Orange. Vi kan også tipse om Mango Beach Club som ligger litt utenfor byen, men er verd et besøk.